Update Materiaal

28 januari 2014 - door MaartenC - 1 reactie

Elke maandagavond vergaderen de commissies op de sociëteit met wat eten vooraf. Als de vergaderingen beginnen begeeft een aantal mensen zich naar beneden naar de loodsen. De MateriaalCommissie begint weer aan een avondje zwoegen in de werkplaats

Op een normale avond pakken zij de schades op die in de afgelopen week gemeld zijn en daarnaast zijn er een aantal grotere projecten door het jaar heen waar zij aan werken naast het onderhoud van de boten. 

Zo is een tijd geleden de Vrijdagavond weer in de vaart gebracht, deze C4 heeft 3/4 jaar zonder riggers in de loodsen gelegen aangezien deze bij transport waren verloren. Hier is de Commissie druk mee bezig geweest om nieuwe riggers aan te meten en te bestellen.

Een recentere ontwikkeling is de C4 de Houdt Moed. Deze is door onze bootsman Jan Beimel volledig onder handen genomen. Hij heeft de kielbalk en strip vervangen en de boot van buiten opnieuw gelakt. De MateriaalCommissie heeft de afwerking gedaan van deze boot en hier nieuwe dollen op gezet en de bankjes en slidings weer op en top gemaakt. De boot roeit nu weer als een zonnetje en glimt ook zo.

Verder is de loods weer eens geveegd. Er hangt weer een handdoekenrek waar de poetslappen opgehangen kunnen worden en er is ook een mangel om de natte handoeken uit te wringen zo kunnen de boten na elke training eerst afgespoten en daarna met een droge lap worden afgenomen. Hierdoor blijven de boten beter onderhouden.

Binnenkort zullen er een aantal cursussen gegeven worden over het gebruik van en omgaan met materiaal, hierover volgt meer informatie op de site.

Mocht je een schade willen melden? Dit kan! via : www.botenboek.nl/okeanos (of klik op de link op deze site). Inloggen gebeurt met dezelfde gegevens als voor deze site. Hier kan je boten afschrijven voor je training en de schades melden die je tegenkomt.

Wil je een klusavond eens meemaken of heb je interesse om bij de commissie aan te sluiten? Mail dan naar matcie@okeanos.nl en meld het ons!

Groetjes,

de Materiaal Commissie:

Gosse de Vries, JP van Straten, Willem van der Nat, Rosa Brugman, Marjolein Tabak

 

Categorie: