Uitslagen Gent Spring Regatta: Mark (Okeanos-combi record), Thijs en Frederik Open Vlaams Kampioen!

14 april 2008 - door jorien - 2 reacties

Om alvast even warm te draaien voor de Boekel de Nerée-regatta was bijna de volledige wedstrijdsectie van de R.S.V.U. dit weekend uitgeweken naar elders in het (buiten)land.
De toppers van zowel MGL en MGZ gingen voor een testritje naar Gent. Zij hebben daar mooie resultaten geboekt;

Zaterdag:
Mark en Ivan (LM2-) 2e achter de Mudaatjes;
Peter en Steven (LM2-) helaas gediskwalificeerd (stuurprobleempje);
Teun, Boris, Willem en Mechiel (SBM4-) 2e achter de Belgische 4-;
Thijs en Fredje (M2-) 2e achter de Mudaatjes;

Zondag:
Mark en Ivan (LM2-) 1e in een nieuw Okeanos-combi record (7:10:21)! (Open Vlaams Kampioen);
Peter en Steven (LM2-) 2e;
Teun, Boris, Willem en Mechiel (M4-) 2e achter de Belgische 4-;
Thijs en Fredje (M2-) 1e (Open Vlaams Kampioen)!

De eerstejaars ploegen, Roel en de DN4+ (jaja!) hebben onze vrienden uit Enschede verblijd met een bezoekje. Met wat hulp van het bestuur van Euros, wat meedenkendheid van de coaches en een hoop motivatie en enthousiasme van de roeiers hebben de ploegen bierfusten beklommen, veel video-materiaal bekeken, de nieuwe stuurcamera (met dank aan de Kleine Club!) uitgetest en tegen elkaar gespard. Het was goed roeiweer en de kookkunsten van Hoofdcoach Eerstejaars Roeien Erik Landman zijn gekeurd. Al met al een topweekend en wellicht volgend jaar voor herhaling vatbaar!
De dames vier-zonder (jaja!) gingen terug naar de roots van slagvrouwe Karen in Utrecht. Bert heeft op zaterdag de meiden kunnen begeleiden en ook zij zijn klaar voor de strijd die de Boekel de Nerée-regatta heet!

Voor alle wedstrijdcoaches; aankomende donderdag zal Henk-Jan (Zwolle) om 19:30 van start gaan met coachopleiding 6 "Trainingsfysiologie, trainingsschema's en periodisering". Zorg dat je aanwezig bent!