Tweemaal blik op de Winterwedstrijden

3 maart 2009 - door michasb - 16 reacties

Eerstejaars dames van Okeanos winnen seizoensopening
De eerstejaars dames van Okeanos hebben zaterdag bij de winterwedstrijden in Delft hun visitekaartje voor de rest van het seizoen afgegeven. Onder mooie omstandigheden waren de dames van Okeanos over het 5 kilometer tellende achtervolgingsparcours tien seconden sneller dan hun naaste concurrenten uit Utrecht, de eerstejaars dames van Triton. Bij de prijsuitreiking in het clubhuis van Proteus klonk ruim een uur later het Okeanoslied, uiteraard meegezongen door de achtergebleven roeiers van onder andere eerstejaars zwaar.

Ook de andere eerstejaarsploegen hebben op de winterwedstrijden een goede prestatie neergezet. Eerstejaars licht mocht ’s ochtends het spits afbijten in hun veld. Ondanks een wat mindere tweede kilometer wisten de heren een vierde tijd op het scorebord neer te zetten, op slechts 3 seconden afstand van de nummer twee. Winnaar Vidar voer een kleine 20 seconden voor de rest uit.
Eerstejaars zwaar mocht zich in het middagblok van hun beste kan laten zien. Na een sterke start wisten de heren de voor hen gestarte Euros/Argo-combinatie in te halen. Ook de zware mannen zetten de vierde tijd op de klokken. Het verschil met de winnaar, wederom Vidar, bedroeg ongeveer 20 seconden.

Ook blik in LO4+-veld
Tweedejaars licht kende in een wisselvallige race een matige seizoensopening. Uiteindelijk werd de 7e tijd neergezet. Simone Krielen wist in dit veld net niet te winnen. Zij stuurde een Proteus/Okeanos-combinatie naar een tweede plaats, vlak achter winnaar Nereus. Op zondag wist zij haar ploeg wel naar de overwinning te sturen, en eindigde zij als eerste in het LO4+-veld. Remco leek na zijn race niet helemaal tevreden met zijn uiteindelijk derde tijd, ondanks het feit dat hij drie voor hem gestarte skiffeurs inhaalde.

Alle winnaars gefeliciteerd! De volgende wedstrijd is natuurlijk de Heineken Roeivierkamp in Amsterdam, op 14 en 15 maart. Hou die data vrij in je agenda, om onze achten te komen aanmoedigen!