Twee NK-titels voor Okeanos op NKIR

17 december 2008 - door maartenakker - 15 reacties

Sinds afgelopen zaterdag is Okeanos twee Nederlands Kampioenen rijker. Roel Braas won bij de heren het SA-veld met overmacht, Rianne Schoo presteerde hetzelfde bij de dames onder 23 jaar. Roel, die twee weken geleden nog open Belgisch Kampioen werd, zegevierde in een tijd van 5:52,1, vijf seconden sneller dan de nummer twee. Ook in het DSB-veld was het verschil met de nummer twee groot: 4,8 seconden.

Waar zijn concurrenten langer doorstartten, koos Roel vanaf het begin zijn eigen snelheid. Dit leidde ertoe dat Roel na 400 meter de leiding overnam, om deze niet meer uit handen te geven. Rianne had een andere raceopbouw. Het gat dat zij in de eerste 500 meter sloeg was met recht enorm te noemen: 6 seconden. Logischerwijs kwam deze voorsprong niet meer in gevaar.

Ook in het Nieuwelingen veld wist een Okeanied te winnen. Mathijs Ardesch kende een bijzonder spannende strijd met Thomas Doornbos van Aegir. Doornbos viel in de laatste 600 meter aan, maar kon zijn aanval niet doorzetten en stortte compleet in. Resultaat: 6:08 en een mooi blik voor Mathijs.

In het SB-veld leek het er lange tijd op dat Okeanos beslag ging leggen op de tweede en derde plaats. Mechiel en Boris voeren een goede race. In de laatste 500 meter wilde Boris Mechiel nog voorbij, maar deze krachtsinspanning kostte hem uiteindelijk de derde, en tevens de vierde plaats.

Het slotstuk van de dag was voor de eerstejaarsachten. De dames gaven met een zeer goed ingedeelde race een mooi visitekaartje af en bereikten de derde plaats in een tijd van 7:38,9. Eerstejaars zwaar zette een degelijke race neer in een sterk veld, dat erg dicht bij elkaar lag. Zij bereikten de finish in 6:42, negen seconden achter de winnaar.