Twee maal winst op Asopos Najaars

30 oktober 2011 - door Rianne - 1 reactie

Gisteren was de dag voor alle eerstejaars C4en om zich met de andere eerstejaars van het land te meten en ook de ouderejaars wedstrijd- en competitieploegen namen alvast een voorproefje op het seizoen.

Dames C van de roeiopleiding wist het daarbij tot de kwartfinales te schoppen, helaas moesten de andere ploegjes het na de voorwedstrijden al opgeven. Waarschijnlijk waren de nieuwe teams nog niet goed genoeg op elkaar ingespeeld om ook door te stoten tot de volgende rondes.
Wie het wel tot de volgende ronde brachten waren twee heren B4-en. Ondanks hun goede races bleef het voor hen bij de halve finale.
De herenclub4 had directe finale en was zelf erg tevreden met de degelijke race waar ze nog wel veel van konden leren.
De damesclub4 daarentegen wist zich in de voorwedstrijd met een tweede plek te plaatsen voor de finale. In de finale maakten ze de verwachtingen waar en lieten de andere ploegen geen kans terwijl zij naar de finish stoomden. Even leek het nog dat Orca ze het moeilijk ging maken, maar Okeanos was te sterk.

De vierzonders van de dames deden het aan het begin van de race erg goed en lagen daarbij ver voor op Njord. De nog wat onwennige vierzonder gooide daarna helaas roet in het eten, want de beide ploegen voeren op elkaar in waarop Njord de kans schoon zag er voorbij te roeien. De dames maakten dit later op de middag goed door samen in de 8 de bedrijfsachten naar huis te varen.
In de finale van de heren vierzonders lagen maar liefst 3 ploegen van Okeanos aan de start. Helaas was de eerste plek niet aan hen besteed, maar de 2e, 3e en 4e plek waren voor respectievelijk de lichte mannen met Robin, Luuk, Josse en Rick, de zware vier met Ger, Joost, Youri en Willem en de lichte vier met Rick, Gil, JP en Joost.
De lichte mannen verschenen ook in de 8 aan de start, hoewel ze duidelijk eerste uit de start kwamen, moesten ze het uiteindelijk doen met een derde plaats.

Geert en Ramon wisten dat ze het zwaar zouden krijgen tegen de tweezonder van Nereus die al erg veel met elkaar getraind hadden. Ze kozen voor dood of de gladiolen en gingen als een razende van start. Helaas konden ze de grote voorsprong die ze hiermee maakten niet vasthouden tot de finish, dus werd het uiteindelijk een tweede plek.
Mark begint het langzaam maar zeker toch te merken dat hij niet meer volop intraining is en moest het deze dag stellen met een 4e plaats in de skiff.
Kristel startte ook in de skiff en voer een degelijke race. Vanaf het begin moest ze haar ploeggenoot van eerder op de dag voor laten gaan en de race resulteerde dan ook in een tweede plaats. Gelukkig had ze eerder op de dag al gestart in de dubbeltwee en won ze dit met een straatlengte voorsprong.

Het was weer een mooie wedstrijddag met veel startende ploegen. Dit belooft veel moois voor komend seizoen.