Twee keer blik op Asopos Najaarswedstrijden

30 oktober 2010 - door Bartr - 2 reacties

Tijdens de Asopos Najaarswedstrijden is er tweemaal blik getrokken door Okeanos.
In het O4- veld door Martijn Veling, Aart Goossens, Jeffrey van Noortwijk en Wim-Jan Dannijs en in het SA2- veld door Mark Rottier in combinatie met Arnoud Greidanus van Proteus-Eretes.

In alle vroegte meldden Jantine, Frederique, Evelien en Geerte zich in de C4+ om 8:51 bij de start om hun eerste wedstrijd van het seizoen te starten. Enthousiast vlogen zij uit de start, maar moesten zij een kwalificatie voor de volgende ronde vergeven in het tweede deel van de race.
Een uur later voeren Peter, Eisse, Roderick en Rick in C4+en veld een spannende race. In een felle strijd werden zij gehinderd, maar dit weerhield de heren niet van kwalificatie voor de tweede ronde. In de tweede ronde voeren zij een betere race, maar kwamen zij een halve bootlengte te kort om naar de halve finale te gaan.

De SA8+ met Jeffrey, Teun, Bart, Wim-Jan, Aart, Willem, Martijn Veling en Remon, met mejuffrouw de Praeses in de stuurplek, streed met Skadi om de overwinning. Na een bootlengte voorgelegen te hebben, had Skadi een beter middenstuk, waardoor onze ploeg op een halve bootlengte tweede werd, ver voor de overige ploegen in het veld.

Helga, Maaike, Juliette, Veerle en Mireille kwalificeerden zich net niet voor de finale van het DN4+-veld. Iets getergd verlieten de dames de bosbaan, maar gemotiveerd zullen zij de selectieperiode ingaan.

Bij het poetsen van zijn blikken, realiseerde Mark zich dat hij een Asopos overwinning miste. Rob Jonkman schreef hem in het SA2- veld in, in combinatie met Proteus-Eretes. Ondanks dat zij nauwelijk samen hadden getraind, kwamen ze als eerste over de finish.

Hannah startte het DN1x. Door mindere starthalen moest ze een inhaalslag slaan en deed ze uiteindelijk niet mee voor de overwinning. Haar baansnelheid was hoog en belooft veel voor de komende wedstrijden.

Marit, Nicole, Lieke, Sanne, Daphne en Baukje stapten in de B4+ om hun sprintcapaciteiten te testen. Na een tweede plaats in de voorwedstrijd werden zij in de finale ook helaas tweede. Triton was sneller uit de start, waarna de inhaalrace niet voldoende bleek.

De heren B4, bestaande uit Jan Willem, Maxime, JP en Martijn Knap, voeren een spannende race waarin zij als derde eindigden, waar een tweede plaats nodig was om de finale te bereiken.

De Beginnelingen 8+ JP, Pepijn, Trond, Mark, Thomas, Josse, Daniel, Chris en Baukje ging hard van start in hun directe finale. Ze schoven van de tweede plaats helaas af naar de vijfde plaats in het veld.

Marit, Nicole, Sanne, en Daphne waren in de B4+warmgedraaid om samen met Sofie, Merel, Lotte en Iris de Dames Beginnelingen 8+. Mireille stuurde de dames naar een knappe tweede plaats. Asopos won de finale, maar onze dames roeiden een sterke race waarin ze ver voor de overige ploegen finishten.

Martijn Veling, Wim-Jan, Jeffrey en Aart roeiden s’middags naar een overtuigende finaleplaats in de voorwedstrijd van het O4- veld. Anderhalf uur later legden zij aan het erevlot aan, na wederom met overmacht te winnen. Vooral het tweede deel van de race liep de 4- uit op de tegenstand. Een mooie race en de eerste overwinning voor Okeanos van Martijn en Aart.

Ger, Youri , Jorrit en Willem startten het N4+ veld, gestuurd door Michelle. In de voorwedstrijd eindigden zij tweede. Een sterk tweede deel van de race beloofde wat voor de finale, maar leverde helaas wederom een tweede plaats op.