Twee blikken op Ergohead

17 januari 2009 - door maartenakker - 4 reacties

Afgelopen zondag vond in het USC de Amsterdam World Ergohead plaats. Deze indoorwedstrijd wordt gewonnen door diegene die over 20 minuten de grootste afstand aflegt. Een wedstrijd waar de velden niet zo druk bezet waren als gewenst, maar desalniettemin het nodige spektakel opleverden.
Het bal werd geopend door de Dames Beginnelingen. Hier starten Kelly en de Eerstejaars
Dames namens Okeanos. Kelly nam al vrij snel de leiding in de race, en gaf deze niet meer weg. Een knikje van de coach in de laatste minuten gaf aan dat het goed was, en het eerste blik van de dag was binnen met een behaalde afstand van 5189m. De Eerstejaars Dames startten niet alleen tegen de andere beginnelingen, maar ook tegen elkaar. Bij gebrek aan tegenstand waren de EJ8+ velden helaas niet uitgeschreven, maar kreeg de ploegsnelste wel een vaatje bier aangeboden. Mirte won met 5073m. dit vaatje bij de Dames.

Bart Kroes won met zijn 5808m in twintig minuten niet alleen het vaatje als snelste van EJZ, maar won hiermee ook het Heren Beginnelingen veld. Waar de eerste minuten Triton nog aanklampte, liet Bart met gedegen halen zien dat hij de sterkste was. Ook de overige heren deden goed mee; de onderlinge verschillen waren klein, en er werd grotendeels als één blok gevaren, zoals de opdracht was.
Eerstejaars Licht starten tegelijkertijd in het Lichte Beginnelingenveld. Wegens omstandigheden startten slechts vijf man, maar die maakten er een spannende strijd van. De snelste lichte pik was buiten bereik, maar lange tijd deed Michiel goede zaken. In de laatste minuut wist Joost hem echter voorbij te varen en eigende zich het vaatje toe als ploegsnelste. We gaan er natuurlijk vanuit de drie vaatjes al bij de coaches zijn beland.
Na een korte pauze was de beurt aan Kristel in de Dames SA veld. Hier starten vele dames die bekend staan om hun ergometerkwaliteiten, en het kostte Kristel dan ook moeite om zich in het veld te roeien. Ietwat ongemakkelijk voer zij richting de streep, in een tijd die bijna gelijk lag aan die van ploeggenoot Kelly.

Het slotakkoord van de dag vond plaats met het Heren SA veld. Een verplicht moment voor de SA equipe, en Thijs en Teun waren dan ook van de partij. Roel zat op de banken, hij zal zich volgende week bewijzen op het Euro Open in Italië. Vrij snel vanuit de start nam David Kuiper, roeier uit de Olympische Acht van Peking, het initiatief. Na de eerste minuten bleek Teun echter voorin mee te varen. Thijs was naast Teun geplaatst, en roeide in hetzelfde constante tempo steeds een plaatsje hoger. De laatste minuten werd het nog erg spannend toen Teun zijn plaats af moest staan aan Argo, maar een uiterste krachtinspanning leverde hem toch de derde plaats op, achter David Kuiper en Roel Haen. Thijs eindigde op de achtste plaats.