Tromp Boat Races wedstrijdverslag

21 oktober 2009 - door Willem - 0 reacties

Mark en Peter waren de enige wedstrijdploeg van Okeanos die in actie kwamen op de Tromp Boat Races. Hieronder hun impressie van de wedstrijd:

De Tromp was een bijzondere ervaring, we werden er warm en koud van tegelijkertijd. Nadat we als een soort gigantische legpuzzel aan de start lagen van een met een half uur vertraagde race, starten wij weg voor ons avontuur van 5,5 km lang. Het voelde direct beter dan de Hel, iets meer beschutting...toch in het middenstuk pittige tegenwind. We lieten expres een groot gat vallen bij het voorstarten, zodat we weinig vuil water van andere ploegen zouden hebben. Dit werkte niet helemaal zoals bedoeld, we hebben drie ploegen ingehaald maar lang in vuil water gezeten omdat we ze vlak achter elkaar inhaalden.
De hele race hebben we niet geforceerd, op de techniek geroeid...tegenstanders verdwenen vanzelf wel uit het zicht. Maar de goede ploegen startten helemaal voorin het programma, hier wisten we dus niks van af. Uiteindelijk kwamen we redelijk tevreden over de finish, de laatste kilometer merkten we dat we niet diep genoeg waren gegaan...we hadden te veel over! Dat gebeurt niet vaak op zo`n afstand.
Uiteindelijk was het verdict dat we derde waren geworden, lichte teleurstelling over de mogelijke winst als we harder geknokt hadden maar toch ook opluchting dat de eerste race van het jaar degelijk is verlopen. Op naar de Hel! Wat een feest!

Verder kwamen er nog twee bedrijfsploegen van Okeanos aan de start. Boekel de Nerée eindigde als derde en Randstad als vierde. Het onderlinge verschil was slechts 1 seconde. De 2,9 kilometer ging beiden goed af maar helaas heeft Randstad veel tijd laten liggen door problemen bij het inhalen.

Hiernaast is er nog een eervolle vermelding voor Jeroen Klein Holte die, als herfst 2009 lid, nog een keer in actie wilde komen voor zijn oude roeivereniging: Cornelis Tromp. Hij won de junioren twee zonder stuurman.