Tromp Boat Races & Boston — wedstrijdverslag

16 oktober 2008 - door michasb - 8 reacties

Afgelopen weekend zijn in Hilversum de Tromp Boat Races verroeid. Okeanos heeft zich daar weer sterk laten zien, met in het H1x veld een tweede en vijfde plaats, een tweede plaats in het D2x veld, en een derde plaats in het H2- veld.

Als eerste waren Remco en Roel aan de beurt. Beiden mochten vooraan in het veld starten, door hun goede klasseringen op de afgelopen editie van de TBR. Roel kwam de eerste kilometer een keer of twee in de ballen terecht, maar kwam daarna in een ritme en roeide een aardige race. Op de meet bleek dat Robin van Keeken, die achteraan in het veld gestart was, de 5250 meter 10 seconden sneller had afgelegd. Remco startte behoudend en gecontroleerd. De skiffeur van de Amstel die achter hem gestart was kwam dan in de eerste twee kilometer langzaam dichterbij. In de tweede helft van de race schakelde Remmie een tandje erbij, en roeide hij makkelijk weg bij zijn belager. Resultaat: een degelijke vijfde plek in een sterk bezet veld.

Vervolgens was het de beurt aan Thijs en Teun om hun krachten te meten. De eerste kilometers roeiden de jongens een goed en ontspannen ritme. In de laatste twee kilometer sloeg de vermoeidheid toe, en kwamen ze ook nog eens in het vuile water van een minuut eerder gestartte Proteusploeg terecht. In de einduitslag zijn ze dan ook op de derde plek terug te vinden, achter winnaars Lievens en Greidanus, en oude bekende Nanne Sluis met partner.

Ten slotte liet Hilde met haar zusje zien the best of the rest te zijn. De winnaars roeiden onbedreigd twee minuten voor het veld uit, maar daarachter waren het de lichte Oorsprongdames die over de beste benen beschikten.

Al met al geen blikken, wel goede resultaten op de TBR.

In Boston roeide Erik Landman naar een derde plek in het Masters veld. In het Women's Championship veld roeide lid van Verdienste mej. Helen Tanger naar een mooie tweede plek, achter de Britse acht maar voor de Amerikaanse en Canadese achten.