Topprestaties van Okeanos op de Hollandia / NK Klein

2 mei 2011 - door Bartr - 12 reacties

Okeanos heeft de eerste wedstrijd over 2 kilometer op de eigen Bosbaan afgesloten met 6 blikken, de Nederlandse titel in het SA2- veld en twee Eerstejaars Achten met de Nieuwelingen-status.

Zaterdag lagen voor het krieken van de dag de eerste Okeaniden aan de start. Ramon Vogelzang vloog in het B1x veld uit de start en bereikte de finale. S’Middags kwam hij in de finale tekort en werd hij 4e. Frits Eggink overleefde zijn zware voorwedstrijd in het B1x veld niet, en kwalificeerde zich niet voor de finale. Hij werd 4e.
Joost van Andel en Remon Meijer startten in het N2- veld. Zij kwamen tekort voor een finaleplaats: 4e.
In het LB1x veld spaarde Mark Rottier zich voor de finale. In de finale roeide hij voor het veld uit en hield op de streep een halve seconde over op zijn belager. Het blik was binnen en Mark is beginneling-af in het scullen.
In het DB1x wist Annebel Keijzer na een korte periode in de skiff de finale te bereiken waarin zij het moest afleggen, waarna de 5e plaats het resultaat was.
In het zware LSA2- veld lukte het Joost Rusche en Alexander Klaver niet om hun beste roeien te laten zien. Met de laatste plaats in de voorwedstrijd werden zij uitgeschakeld voor de finale.

In het met toppers gevulde SA2- veld, wist Mechiel Versluis met zijn roeipartner van Aegir zich knap als 3e te kwalificeren voor de halve finale van dit veld. Dat het in de halve finale spannend zou gaan worden stond vast: de eerste 3 boten kwamen binnen 3 seconden over de finish Jan Erik Freund ging in combinatie met Nereus furieus van start. Hij kwalificeerde zich met een 4e plaats in dezelfde race als Mechiel voor de halve finale van zondagochtend.
Roel Braas wist zich net als Mechiel en Jan Erik te kwalificeren voor de halve finale van het SA2- veld. Zij wonnen hun voorwedstrijd.

Eerstejaars Damesch gingen recht op hun doel af in de voorwedstrijd van het Dej8+ veld. Zij wonnen hun voorwedstrijd ruim en namen hiermee de eerste horde naar het blik. In de finale namen zij prachtig revanche op hun diskwalificatie op de Varsity en lieten zien nogmaals de beste te zijn. Het blik was voor hen!
Eerstejaars Licht voer een spannende race in de voorwedstrijd van hun Eerstejaars Achten veld. In de finale lagen de ploegen lang bij elkaar en werd een 4e plaats behaald, 0,3 seconden van de tweede verliezer.
Eerstejaar Zwaar kwalificeerde zich met de 2e plaats voor hun finale. In de finale voeren zij een spannende race en met een sterk laatste deel van de race werd de knappe 3e plaats in het Eerstejaars klassement behaald.

Onze MiddenGroep Zwaar startte het Dev4- veld. Na achterop geraakt te zijn in de eerste 1200 meter van de voorwedstrijd werd de inhaalrace ingezet met de 2e plaats en een finaleplaats als resultaat. In de finale moest de ploeg zijn meerdere erkennen in de concurrentie en was de 6e tijd het resultaat.
Annelies Labots startte in het zware DSA1x veld. Haar race was niet goed genoeg voor een plaats in de halve finale. Annelies behaalde de 5e plaats in haar voorwedstrijd.
Kristel Kooij wist zich wel te plaatsen voor de halve finale in het DSA1x veld. Met de 3e tijd in haar voorwedstrijd mocht zij zich op gaan maken voor de volgende race op zondagochtend.
Rianne Schoo was het derde ijzer in het vuur in de hoogste skiffveld voor dames. Helaas overleefde zij niet de zesde plaats de eerste schifting niet.
In het LSA1x veld wist Robin Kraak de voorwedstrijd niet te overleven. Met de 5e tijd in de voorwedstrijd, kon hij zich op gaan maken voor zijn volgende races van het weekend. Robin behaalde vervolgens in het LO1x veld de 2e plaats.
Mark Rottier en Peter Kromdijk racete tegen elkaar in de voorwedstrijd van het LSA1x veld. In deze zware voorwedstrijd bereikte beiden de halve finales niet: Mark werd 5e, Peter kwam 11 seconden later als 6e binnen.
S’Middags roeide Lotte Terwindt de finale van het LDO1x veld. Het eerste deel van de race roeide zij voor het veld uit. De tweede 1000 meter waren spannend, door opkomende concurrentie. Lotte wist haar boegbal voor de overige bootpunten te houden en hield een seconde over. Hiermee trok zij het blik en legde zij aan bij het erevlot.
Hannah van Buggenum legde beslag op de 4e plaats in de finale van het LDB1x veld.
Aart Goossens en slagman Martijn Veling kwamen tekort in het SB2- veld. De zware concurrentie ging hen de pet te boven en eindigden als voorlaatste op de 5e plaats.
In het DSA2- veld, om het Nederlands kampioenschap, behaalden Heleen Boers en Claar van Houtum de knappe 4e plaats gezien de zware concurrentie.

Zaterdagavond werd bekend dat Okeanos ook op de Amstel van zich heeft laten spreken. Onze Damesch Clubacht wist de Carpit Noctem te winnen! Met overmacht wisten zij de organiserende vereniging beteuterd achter te laten.

Zondagochtend lagen Frits Eggink en Ramon Vogelzang wederom vroeg aan het startvlot. In het N1x veld behaalden zij allebei de 3e plaats, wat helaas niet genoeg was om s’middags voor het blik te mogen strijden.
In het LDSA1x veld startten Lotte Terwindt en Hannah van Buggenum. In de voorwedstrijd werden beiden 4e, wat hen naar de B-finale verwees. In deze finale moest Lotte helaas na 1200 meter opgeven. Hannah behaalde de 4e plaats.
Kristel Kooij roeide haar halve finale in het DSA1x veld. In de eerste 1000 meter wist zij knap in het veld te liggen, waarna zij in het tweede deel haar meerdere moest erkennen aan de sterke tegenstand. In de C-finale, waar zij naar verwezen werd, roeide Kristel naar de 3e plaats.
In de halve finale van het SA2- veld, nam Jan Erik Freund met zijn combinatiepartner het initiatief en startte hard. Zij eindigden helaas 4e, wat de B-finale betekende. Roel Braas en zijn roeimaat maakten in de laatste 500 meter van hun halve finale race in het SA2- veld het verschil met de concurrentie: de voorwedstrijd werd gewonnen. Mechiel Versluis kwam in dezelfde halve finale als Roel tekort voor de eindstrijd. Hij kwam als 5e over de streep, waardoor ook hij de B-finale bereikte.
In de grote finale die het SA2- veld was, was de doorgaans luidruchtige wolk van meefietsende mensen getransformeerd in een mensenmassa die de adem inhield. De zes ploegen lagen de hele race naast elkaar. In de laatste honderden meters moest het verschil gemaakt worden. Roel Braas roeide op boeg van zijn Okeanos / De Hoop combinatie op gelijkte hoogte met twee concurrenten. Hoewel zij als derde ploeg het laatste interval ingingen, schoven zij de concurrentie voorbij. Op de meet was het raden welke boegbal de finish als eerste had bereikt, waarna even later duidelijkheid verschaft werd: Roel had namens Okeanos de Nederlandse titel veroverd!
In de B-finale van het SA2- veld kwam Jan Erik Freund net tekort voor de 1e plaats, hij werd
Knap 2e. Mechiel Versluis werd 3e in deze race.
In het LN1x veld kwam Peter Kromdijk enkele seconden tekort voor een finaleplaats. Mark Rottier bereikte in hetzelfde veld, maar de andere voorwedstrijd, wel de finale door in de voorwedstrijd de tweede tijd te laten noteren. In de finale werd Mark 5e.
MiddenGroep Zwaar had in de voorwedstrijd in het N4- veld de snelste 3e tijd, waardoor zij s’middags om het blik mochten racen. In deze finale werden zij, seconden voor de rest van de finalisten maar ook de winnaars, helaas 2e.
In het LO2- zetten Joost Rusche en Alexander Klaver orde op zaken door met de winst in de voorwedstrijd de finale te behalen en hun mindere race van zaterdag te verbeteren. In de finale werden zij 2e.
Martijn Veling en Aart Goossens eindigden na een goede voorwedstrijd als 5e in de finale van het O2- veld.
In de voorwedstrijd van de Eerstejaars Achten, werden onze Damesch 1e, Licht werd 2e, evenals Eerstejaars Zwaar. In de finales werd het wederom spannend. Zouden onze Achten zich van de beginnelingen-status ontdoen? Eerstejaars Damesch liet vanaf de starthalen zien dat zij de beste waren. Op bijna een bootlengte werd het beginnelingenblik getrokken. Terwijl de bouten van het erevlot piepten en kraakten van alle Okeaniden die onze meiden kwamen feliciteerden, zag iedereen dat ook Eerstejaars Licht als eerste de finish bereikte en het kanonschot voor hen klonk. Twee Eerstejaars Achten lieten zich feliciteren, op de foto zetten en in het water vallen.
In het LSB1x veld, het Nederlands kampioenschap onder 23 jaar, werd Robin Kraak knap 3e.
Claar van Houtum en Heleen Boers behaalden eveneens de 3e plaats in het DO2- veld.
In het LSA8+ veld stapten Robin Kraak en Joost Rusche & Alexander Klaver in twee combinatieploegen. Robin werd twee, Joost en Alex 3e, waarmee zij dit succesvolle weekend voor Okeanos afsloten.