Theta Herfst regatta

2 oktober 2011 - door Sabrina - 1 reactie

Het eerste competitie wedstrijdweekend van dit verenigingsjaar zit er weer op, de Theta Herfstregatta. Gezellige sfeer, top ploegen, leuk feest en een heerlijk weertje. Als dit weekend een voorbode is voor de rest van het jaar, komt het helemaal goed!

Afgelopen week belde Heleen om te vragen of ze ingeschreven kon worden voor de wedstrijd bij haar oude 'clubbie' in Eindhoven. Ze stapte in de skiff om tegen haar oud ploeggenoten te varen over het kanaal bij Theta. Heleen zat nog maar net in de skiff en dit was een goede oefening. Haar oud ploeggenoten hadden toch net iets meer ervaring, maar Heleen kon met een goed gevoel de boot uit stappen, ze had een leuke wedstrijd gehad.

Voor de mannen uit de gladde vier was het heel spannend, de eerste wedstrijd van de najaarsbokaal, dus maar eens kijken waar je in het veld ligt. Patrick Zijlstra, John Onneweer, Jan-Willem Nies, Alex Boers en stuur Evelien Vos stapten de boot in en gaven alles wat ze in zich hadden. De vierkamp begon met een 1000m en 250m, beide netjes gevaren en goed voor een vierde plek over-all (van de 13 deelnemende ploegen).
's Middags was het tijd voor de 2100m. De heren gingen zeer goed van start, waardoor ze al snel een ploeg in konden halen. Helaas had dit stuurtje weinig ervaring en liet voor de brug (midden in de wedstrijd) de boot lopen om rustig onder de brug door te gaan, hierdoor was Evelien gedwongen de boot te laten lopen. De adrenaline werd hierna nog hoger en de mannen gaven alles om het verlies goed te maken, uiteindelijk resulteerde het in een vijfde plek over-all.
's Avonds gezellig met z'n allen in Eindhoven uit eten geweest en een goed feestje gehad bij Theta. Aangezien de jongens de volgende dag wel fit moesten zijn hebben wij als bestuur de taak maar op ons genomen om tot de vroege uurtjes door te feesten in de sociëteit van Theta..

De volgende dag stond de langste afstand op het programma, 5700m. Coach Barbara Barkman was speciaal naar Eindhoven gereisd om de jongens aan te moedigen en de laatste tips te geven. Het was een lange race, er werden 2 ploegen in gehaald en goede halen neergezet. Uiteindelijk leidde dit tot een vierde plaats in het klassement. Mannen, ik ben trots op jullie!