TerugBLIK op de ZRB (6 blikken) én voorbeschouwing Duisburg/Martini Regatta

16 mei 2008 - door jorien - 2 reacties

Twee weken terug vond in Tilburg de ZRB plaats, hier zijn mooie prestaties neergezet en om alvast even ‘in te komen’ voor dit weekend nog even een terugblik én alvast vooruit kijken naar de waarschijnlijk zeer goede prestaties van de roeiers aankomend weekend!

Na een weekend met veel zon, een licht windje mee en spannende voorwedstrijden heeft de wedstrijdsectie van Okeanos weer wat Tilburgse blikken richting Amsterdam meegenomen. Vooral MGL (Partizan Beog in combi met o.a. Nereus), en de 2- van MGZ hebben dit weekend goede zaken gedaan door op beide dagen te blikken.

Peter wist dat weekend de felbegeerde 'ik-heb-dit-weekend-lekker-de-meeste-blikken-beker' te veroveren door op zaterdag in het LSA4-veld te zegevieren uiteraard samen met Mark (en Nereus). Zondag stond voor beiden het LSA8+ en het LSA2- veld op het program.
Michiel en Maarten B. waren de broodjes van de Okeanos-sandwich. Voor de acht moest er nog wel een voorwedstrijd gevaren worden. Na een gigantisch valse start van de concurrentie (het valt te proberen in Tilburg, want de kamprechters willen ook naar huis!), was duidelijk dat deze acht vooralsnog ongeklopt zou blijven. Dit maakten ze in de finale nog even duidelijk door in de eerste paar honderd meter even te 'freewheelen' en de concurrentie een genereuze voorsprong te gunnen, om vervolgens het veld binnen een interval op een lengte te zetten. Op de streep waren het nog een paar lengtes extra.
In het LSA2-veld was het een stuk spannender; Mark en Peter waren elkaars directe concurrenten. De eerste 500 meter gingen redelijk gelijk op, de concurrentie deed in dit stadium van de race ook nog aardig mee. Richting de 1000m roeiden Peter en zijn ploeggenoot langzaam maar zeer zeker steeds verder weg van het veld. Mark werd uiteindelijk 3e.
De MGD4+ gebruikten de zaterdag om even warm te draaien, om vervolgens op zondag van de concurrentie geen spaan heel te laten. Vanaf de start was duidelijk dat de meiden de Varsity nog duidelijk in hun geheugen geprent hadden. De race was praktisch een exacte kopie, alleen ging het harder. Hiermee veroverden ze ook het Okeanos-record dat ze met 2 tienden verbeterden (was: 7:25:18, is: 7:24:98).
Thijs en Fredje hebben na de BdN-regatta flinke stappen gezet en hebben dit in Tilburg omgezet in twee mooie overwinningen. In het O2- veld was de voorwedstrijd redelijk makkelijk winnen, in de finale was het Vidar die af en toe wat kleine speldenprikjes kon geven. Vanaf de 1000m was het echter duidelijk dat de coach van Vidar de enige was die er nog vertrouwen in had (krijgt de prijs voor beste performance op de kant). Thijs en Fred wonnen de race in een nieuw Okeanos- en baanrecord! (Okeanos record was: 6:54.56, baanrecord was: 6:52.78, zijn nu: 6:50.73)
Op zondag was het N2- veld, dit was qua concurrentie een slap aftreksel van zaterdag. Thijs en Fredje wonnen ook hier vrij makkelijk de voorwedstrijd en in de finale was het alleen de kamprechter die er af en toe voor zorgde dat het spannend werd. Ook hier een nieuw Okeanosrecord (was: 7:13.42, is: 6:59.52)

De eerstejaars hebben dit weekend wisselend gepresteerd.
Eerstejaars zwaar heeft de afgelopen tijd in trainingen heel wat progressie laten zien, dit resulteerde in snelle trainingstijden, helaas kwam dit er tijdens de wedstrijd nog niet uit. Ze plaatsten zich niet voor de finale en mochten na één race alweer de boot afriggeren.
De eerstejaars dames hadden op zaterdag een zware loting voor de voorwedstrijd met Orca en Vidar. Aangezien de bosbaanverbreding nog niet is doorgetrokken richting Tilburg, was alleen de eerste plaats in de voorwedstrijd voldoende om de finale te halen. Uiteindelijk werd het nog een spannende strijd om de tweede plek met Vidar, de ploeg uit Tilburg trok helaas aan het langste eind.
Op zondag was het beginnelingenveld, de dames hadden enige concurrentie in de voorwedstrijd aan Triton, maar wonnen hier uiteindelijk toch vrij makkelijk in nieuw Okeanosrecord (was: 6:53.73, is: 6:51.74). In de finale was het ontzettend spannend. Gyas en Okeanos waren de enige gegadigden voor de overwinning. Tot de 1500m lagen de ploegen gelijk en daarna werd het bij onze dames iets rommeliger. Uiteindelijk resulteerde dit in een tweede plek.
Eerstejaars licht kon in de voorwedstrijd van het eerstejaars veld niet overtuigen en plaatste zich niet voor de finale. In het beginnelingenveld op zondag was het al veel beter, de eerste 1000m pakten de jongens een lengte op de rest van het veld, daarna kwam Vidar erg hard opzetten. De laatste 500m hebben de mannen hard moeten knokken, maar het is duidelijk dat het tweede deel van de race nog wat te wensen overlaat, Vidar won de voorwedstrijd. De lichte pikken plaatsten zich alsnog voor de finale door de snelste tweede te zijn. In de finale was het lange tijd erg spannend. De derde plek (4 tienden achter de nummer twee) was het eindresultaat.
Martini-blikken zijn ook erg mooi!

De MGD4- haalde op zaterdag de finale van het DSA4- veld, in de finale kwamen ze echter net een stukje tekort om ook echt mee te kunnen doe om de overwinning, zondag haalden ze de finale helaas niet.
De 4+ van MGZ zit duidelijk in de lift, uiteraard varen ze alleen hard als de concurrentie ernaast ligt, timetrials zijn voor watjes! Op zondag in het O4+veld voeren ze een gigantisch spannende voorwedstrijd, waarbij ze in de eindsprint het verschil maakten, en dit gaf hoop voor de finale zondagmiddag. In de finale was het al net zo spannend, alleen was het dit maal een andere ploeg die het verschil maakten waardoor onze jongens helaas naast het blik grepen.
Remco had te maken met een aantal nieuwe deelnemers in het N- en O1x veld. Vooral de Groningers waren in Tilburg goed op dreef en wisten het Remco keer op keer moeilijk te maken. Waar Remco zich zaterdag met veruit de snelste tijd voor de finale plaatste, kwam dit in de finale helaas niet tot een bevredigend eindresultaat. Zondag was het wederom lastig varen, de uiteindelijke winnaar voer vanaf de start al een aantal lengtes voor het veld, in de achterhoede werd het gevecht geleverd om de tweede, derde en vierde plekken.

Meer tijden, uitslagen of informatie? Check: http://www.zuidelijkeroeibond.nl/wedstrijdcie/

Vandaag, zaterdag en zondag zullen er weer verschillende wedstrijdploegen van Okeanos hun kunstje laten zien.
Willem, Mechiel en Teun zijn door de KNRB afgevaardigd naar Duisburg om daar in verschillende opstellingen in zowel de acht als de vier te starten.
Op zaterdag starten Willem en Teun in de acht (SB8+, direct finale: 14:40) en Mechiel in de vier (SB4-, voorwedstrijd: 10:10, finale:15:20). Op zondag start alleen Willem in de acht (SB8+ voorwedstrijd 10:14, finale 14:45) en starten zowel Teun als Mechiel in de vier (SB4-, finale: 13:10).
Roel start vandaag om 15:56 in de voorwedstrijd in het SB1x veld, afhankelijk van de uitslag van vandaag start hij zaterdag B-finale (13:17) of A-finale (13:15). Op zondag heeft Roel (SB1x) om 9:14 voorwedstrijd en 12:40 is de finale.
Mark en Peter (combi met Nereus) starten op zaterdag LSA4- en treffen daar de Mudaatjes en co (voorwedstrijd: 9:54, finale: 14:55). Dit beloofd een spannende strijd te worden! Op zondag hebben ze om 15:05 (LSA4-) direct finale.

Om deze jongens te kunnen volgen dit weekend kijk op: http://www.wedau-rowing.com/

Vanavond starten er drie ploegen de Martini Sprint. MGZ 4+, EJD en EJL. Starttijden, loting en uitslagen: http://web3.nlroei.nl/martini/sprint/

Dit weekend zijn er voor de Martini Regatta nog een aantal andere ploegen naar Groningen afgereisd.
Eerstejaars licht en eerstejaars dames zullen waarschijnlijk weer zorgen voor een hoop spannende wedstrijden. En wie weet is één van hen/zijn ze na dit weekend beginneling-af!
MGD zal aan de start van zowel het 4+ als 4- verschijnen. Zoals iedere Okeanos-fan weet zijn dit twee verschillende viertjes. Zal de 4+ de overgangsstatus behalen en de 4- de beslissende stap hebben gezet naar de top van het veld?
MGZ is aan het combineren geslagen. Thijs, Fredje en Boris hebben hun vierde persoon gevonden in Nanne uit Groningen, ze zullen alleen op zondag O4- starten. Daarnaast zullen ze in een combi met Laga in het SA8+ veld starten.
De 4+ van MGZ heeft de spirit goed te pakken na de ZRB, en zal dit hopelijk om kunnen zetten in mooie prestaties in het N- en O4+ veld.
Remco start N1x en O1x.

Meefietsschema: http://web3.nlroei.nl/martini/meefietslijst/OKE.php