Tapcursus Heineken groot succes!

1 maart 2012 - door SanneD - 1 reactie

De tapcursus bij Heineken was een groot succes!

Na een rondleiding waar alle ins en outs van dit heerlijke bier verteld zijn was het tijd voor de tapcursus zelf.

Al doende leerde men het perfecte biertje te tappen, met uitgebreide uitleg van alle details waar op gelet moet worden tijdens het tappen en serveren.
Toen was het tijd voor de WEDSTRIJD voor het tappen van het mooiste biertje en serveren met de innemendste lach.

Mejuffrouw de Barcommissaris beet het spits af, waarna de rest volgde. Het bier stroomde uit de tap en handen werden uit de mouwen gestoken. Verbeten gezichten, trillende handjes, mooie biertjes, minder mooie biertjes, alles kwam langs tijdens deze spannende strijd.

Het werd snel duidelijk dat mejuffrouw de Competitiecommissaris om de 1e plaats ging strijden met BarCie-oudste mijnheer Beuks.
Het werd de jury enorm lastig gemaakt, maar de soepele afschuiming van mejuffrouw de Competitiecommissaris won het van de professionele hand van mijnheer Beuks en zij ging er met een welverdiende 1e plaats vandoor. Mijnheer Beuks heeft uiteindelijk een mooie 2e plaats bemachtigd en onze eigen mejuffrouw de Ab Actis ging er met een 3e plek vandoor.

Over het geheel waren de mannen iets slordig met het presenteren van het biertje, door het glas te hoog met de vingers vast te houden, de vrouwen waren hier secuurder in. (wellicht lag dit ook aan die wiegende heupjes, knipoog en leuke lach, waardoor de jury dit detail miste)

Gelukkig is niemand hopeloos bevonden en zullen bij Okeanos de biertjes mooi uit de tap stromen!