Talent Center Licht Vlaams Kampioen

11 april 2010 - door Willem - 3 reacties

Het was guur weer op het Amsterdam-Rijnkanaal afgelopen zondag. Een koude wind, schuin tegen, maakt het voor roeiers en toeschouwers erg koud. De regen bleef gelukkig uit, ondanks dat de zon steeds verder verdreven werd door wolken.
In Gent was het wat beter, hogere temperaturen dan in Nederland zowel zaterdag als zondag. De wind was zaterdag nog schuin meer maar zondag was deze tot schuin tegen gekeerd.

Varsity
De eerste boot die voor Okeanos aan de start verscheen op de Varsity was onze Oude Vier. Ondanks dapper verzet tegen favorieten Njord en Laga heeft onze Oude Vier geen plek bemachtigd voor de finale. Laga zou uiteindelijk 7e worden in de finale en Njord 3e.

Hierna was het de beurt aan de Jonge Acht. Zij voeren in de voorwedstrijd tegen grote concurrent Nereus. Met ruimte voor verbetering voor in de finale kwamen zij erg dicht bij de acht van de Amsteldijk in de voorwedstrijd. Ze wisten in de finale echter niet de stap te maken naar het podium en bleven op een boegbal steken achter Aegir dat 3e werd in de finale. Nereus werd 2e en Laga won de finale der Jonge Achten.

De Lichte Eerstejaars voeren in het lichte beginnelingen veld hun hele voorwedstrijd op een goede positie om in de finale te komen. In de laatste 500m werden zij ingehaald door Nereus, voorgeslagen door een 6e jaars junior, die vorig jaar met Robin nog in de LDev4- zat. Zij hadden tweede geworden in de andere voorwedstrijd.

De heren van de TopC4 kwamen uit in de Overnaedsche vier. Om dit veld te starten moest de oude houten boot afgelopen week 's nachts afgezonken worden. Zo kunnen de planken zich volzuigen met water en dat zorgt ervoor dat de boot waterdicht wordt. Na zorgvuldig gebruik van een hamer door de Materiaalcommissaris om de boot op te riggeren kon de vier van start. In een sessie van drie voorwedstrijden was hun 3e plek niet voldoende voor de finale. De tegenstand, die met carbon riemen voer in plaats van hout zoals dat hoort, was 25 seconden te snel voor onze heren.

Als laatste aan de start verscheen de Overnaedsche twee van Okeanos. De bemanning van dit sleurnummer der sleurnummers werd gevormd door de Barcommissaris e.t. mejuffrouw van der Horst, de Barcommissaris h.t. mejuffrouw Schut en barcommissielid e.t. en h.t. Toer- en Competitiecommissaris mejuffrouw Harkema. Goed uitgerust voor de reis die voor hun lag, hadden de dames bier meegenomen. Het hoosblik bleek een goede keuze, de boot leek mee op een zeef. Mejuffrouf Schut's bekwame gebruik van het hoosblik heeft de boot echter drijvende gehouden.

Gent
In Gent zijn zowel zaterdag als zondag twee ploegen van Okeanos aan de start gekomen. De tweedejaars lichte groep en Mark en Peter in combinatie met Steven en Stephan van Nereus en Skoll (de MokumVier), gecoacht door Rob Jonkman, zij voeren in hetzelfde veld, het M4-. In dit veld startte ook de Belgische nationale 4- en een aantal Nederlandse zware en lichte 4-.

Na een goede start lag de MokumVier voor. Door de rake klappen van onze vier bleven zij de gehele race voorliggen. Ze eindigden als eerste met een voorsprong van 4,5 seconden op de Belgische nationale 4-, tevens was het de snelste tijd overal, het eerste blik van het weekend was binnen!

In de volgende heat kwam tweedejaars licht aan de start. Met een degelijk tempo'tje 30 gingen zij over de baan. Terwijl alle tegenstand een stuk hoger lag, wisten zij toch de tegenstand achter zich te houden. Er valt dus nog winst te behalen uit het tempo op de Hollandia. Maar deze tijd was goed genoeg om derde te worden achter de Belgische 4- en de natuurlijk de MokumVier.

Op zondag werden dezelfde resultaten behaald. De MokumVier werd weer eerste in het zware mannen veld, nu vier seconden voor de Belgische nationale 4-. Zij zijn hiermee Internationaal Vlaams Kampioen geworden. Tweedejaars licht werd ook weer 3e in hetzelfde veld en kregen zowaar een bronzen plak. Het zit dus duidelijk goed met onze lichte mannen.

Uitslagen:
Varsity
Gent Spring

Foto's Varsity:
NLroei
Merijn Soeters