Succesvolle Okeanos Competitie Sprint

26 juni 2012 - door Sabrina - 2 reacties

Na maanden hard werken was het eindelijk zo ver, vrijdag 22 juni vond de Okeanos Competitie Sprint plaatst.

Dat we er met de TC alles aan gedaan hadden om de Okeanos Sprint te laten groeien en er een vet evenement van te maken wisten we, maar dat het zo groots en succesvol zou worden hadden we alleen durven dromen! Het harde werken was uiteindelijk goed voor 118 inschrijvingen en 160 mensen die gezellig mee kwamen BBQen. Voor de dames van de wedstrijdleiding was dit aantal inschrijvingen wel even andere koek voor het maken van een planning, maar uiteindelijk is het allemaal erg goed gegaan (ook mede dankzij de zeer handige man van de ICT, Joost de Bruijn). Ondertussen was Lisah hoofd BBQ geworden en zorgde zij er voor dat iedereen een heerlijk bordje kreeg.

Mark Kroese en Maarten vd Akker hadden al even warmgedraaid tijdens de Asopos Driekamp en lieten deze avond het kunstje nog eens zien. In de H2x wonnen zij en was het eerste Okeanos Competitie Sprint blik binnen!
Onze dames B4+ ploegen maken het elke keer weer spannend, deze keer wonnen de dames van Sereia de Sprint. Deze wedstrijd was ook de finale van de Sprint bokaal, deze is gewonnen door B4+ RMFAO, gefeliciteerd!
In het HCl8+ veld kwamen onze HCL8+ en de Talentenacht uit voor Okeanos. Er bleek toch sterke concurrentie te zijn, zij eindigden op een derde en vierde plek.

In het C4+ veld verschenen bij de dames de Bamboes, Los Remeros, VOLT, P.K. aan de start. Voor de Bamboes en Los Remeros was er een plekje in de B-finale, waar zij tweede en derde werden. Bij de heren was het alleen Invictus die startte. Zij roeiden in de voorwedstrijd naar de A-finale waarin zij helaas laatste werden.

Licht '08 met Freerk, Dennis, Carlo, Jonathan en stuur Suzanne stapten samen in de 4+ om het op te nemen tegen de andere Okeanos 4+ met Joost van Andel, Jorrit, Gert-Jan en Mark. Beide ploegen hadden in de voorwedstrijden goed genoeg gevaren voor de A finale, die uiteindelijk gewonnen werd door de zware 4+, gefeliciteerd!

In de mix2x combineerden onze Materiaal Commissaris en onze Ab Actis. Helaas verliep de voorwedstrijd niet zo voorspoedig en werden zij laatste. Hierdoor konden ze het in de B-finale wel opnemen tegen het bestuur van Theta, die zij er toen keihard afgeroeid hebben.
Zij waren niet de enige bestuursleden die eens besloten in het bootje te stappen, ook Mej. de Competitie Commissaris combineerde met Maaike Droogers in de D2x. Maaike Steenbergen combineerde in dit veld met haar vriendin van de East End Rowingclub, en Diede en Jantine stapten ook samen in de boot. Alleen Sabrina en Maaike haalden de A-finale, waarin zij 5de werden.

Onze Praeses, Vice-Praeses en oud Praeses Maarten vd Akker namen het tegen elkaar op in de skiff. Alleen Jesper wist de A-finale te halen, waarin hij 4de werd.

Zowel de dames als heren lente ploeg deden mee aan de Okeanos Sprint, de dames eindigden op een 5e plek in de A-finale, de heren wisten 2e te worden in de B-finale.

Het DCl8+-veld werd volledig bemand door Okeanos ploegen, onze DCl8+, de Talentenacht en een combinatie van de B4+ RMFAO. De DCl8+ liet duidelijk zien de sterkste te zijn, gevolgd door de Talentenacht en daarna RMFAO.

Ik wil nogmaals iedereen, en in het bijzonder de TC, ontzettend bedanken voor zijn of haar hulp, zonder jullie had het nooit zo'n groot evenement kunnen worden!

Categorie: