Succesvolle afsluiting van het seizoen

3 juli 2012 - door Rianne - 0 reacties

Afgelopen weekend was het laatste wedstrijdweekend van het seizoen. We hebben het seizoen in stijl afgesloten met maarliefst 6 overwinningen.
Kristel trapte af met winst in de skiff op de sprint vrijdagavond, ze voegde daar op zaterdag gelijk een tweede overwinning aan toe in de twee-met, met Baukje als stuur. Op zondag startte ze in de dubbelvier waar ze een hele tijd op kop lag, helaas kwamen ze door een snoek stil te liggen en ging de overwinning aan hun neus voorbij. Ze startte hierna nog in de skiff in het overgangsveld waar ze vierde werd.

Eerstejaarszwaar behaalde dit weekend op de valreep het beginnelingenblik waar ze al het hele seizoen voor vechten. Ze maakten het aan het begin van de race erg spannend, en lieten Orca een tijdje voorliggen. Totdat ze besloten dat dit toch echt hun blik was en ze er voorbij gingen. Op zaterdag werden ze tweede in de B-finale.
Sofie viel weer in bij de eerstejaarsdames van Orca en won ook op zondag het beginnelingenblik met een duidelijke voorsprong op de rest. Op zaterdag werd ze vierde in het eerstejaarsveld.
De eerstejaarsdames roeiden op zaterdag naar een derde plaats en wisten helaas op zondag de finale niet te halen.
Eerstejaarslicht greep op zaterdag helaas net naast de finale, maar wist wel met overmacht de B-finale te winnen. Op zondag behaalden ze helaas de finale niet.

De developmentvier van de dames startte op zaterdag in het developmentveld, ze werden derde in de B-finale.
Judith en Elsbeth startten het weekend in de tweezonder. Op zaterdag haalden ze helaas de finale niet, maar op zondag lagen ze in de finale naast Merel en Laurien. Ze maakten het erg spannend, en uiteindelijk was de winst voor Judith en Elsbeth en de tweede plaats voor Merel en Laurien.
Elsbeth startte ook nog in de dubbeltwee, en behaalde de finale. Ondanks dat ze kanshebber was, koos ze ervoor om alles in te zetten op de tweezonder. Lotte van Niel en Maaike startten ook in de dubbeltwee, net als Lotte Pronk en Annebel, helaas wisten zij de finale niet te halen.
Er werd naast de tweetjes ook in skiffs gestart door de dames. Lotte Pronk, Lotte van Niel en Annebel startten in de skiff. Alleen Annebel behaalde de finale en daar werd ze derde.
Lotte Terwindt behaalde op zaterdag een 6e plaats in de finale, op zondag startte ze niet.

Willem was op tijd teruggevlogen van Henley waar hij helaas veel te vroeg werd uitgeschakeld. Op zondag startte hij in dezelfde acht en won de voorwedstrijd met overmacht. Helaas was in de finale de derde plaats voor Willem en de rest van zijn acht.
Aart en Martijn startten in de tweezonder en in de dubbeltwee. In de dubbeltwee behaalden ze helaas geen finale. In de tweezonder werden ze op zaterdag 6e, op zondag behaalden ze een 5e plaats.
Gilles stapte weer met Sander van Nereus in de twee. Dit weekend niet alleen in de tweezonder, maar ook in de twee-met. Helaas hadden ze in de twee-met te kampen met materiaalpech, ze werden hier uiteindelijk 4e. In de tweezonder behaalden ze de finale niet.
Robin Kraak startte met zijn broer Jeroen Kraak in de SA2x, ze behaalden hier een vierde plaats.

De ouderejaars lichte mannen startten ook in verschillende nummers. Op zaterdag werd de vierzonder met Peter, Josse, Luuk en JP tweede. Op zondag startten Josse en Alex in de tweezonder, ze wonnen deze race met overmacht en mogen zich daarmee ook Nederlands Studenten Kampioen noemen. De acht, gecombineerd met Skoll won ook, met een duidelijke voorsprong en is daarmee ook Nederlands Studenten Kampioen. Peter en Luuk behaalden hiermee de overgangsstatus.
Trond startte weer mee in de vierzonder van Skoll, op beide dagen werd hij derde.
Peter Tjeerdsma startte dit weekend in de skiff en op zondag ook in combinatie met Indonesië. Op zaterdag werd hij nipt tweede na een hele spannende race. Op zondag werd hij vijfde in de skiff en behaalde hij een tweede plaats in de dubbeltwee.

Dit weekend werd er ook gestart door de talentenachten. De dames behaalden een derde plaats en de heren werden vierde.

Categorie: