Succesvol weekend voor Okeanos

7 mei 2012 - door Rianne - 0 reacties

Afgelopen weekend was een zeer succesvol weekend voor Okeanos. Met een plaats in de finale op de World Cup stelde Mechiel Versluis zijn ticket naar de Olympische Spelen veilig, Roel Braas behaalde een bronzen medaille op de World Cup. En we behaalden met de andere Okeanosploegen maarliefst 6 blikken waarvan één blik Jan Erik Freund de SA status bezorgde.

Op de World Cup stelden Mechiel en de rest van de Holland4 al op vrijdag hun plek in de halve finale veilig. Een plek in de finale zou al genoeg zijn voor een ticket naar Londen en door tweede te worden in de halve finale werd het ticket definitief. In de finale behaalden ze uiteindelijk een vijfde plaats.
Roel Braas moest door een tweede plaats in de voorwedstrijd een herkansing varen, deze herkansing werd gewonnen. In de finale behaalden ze een nette 3e plaats, een goed begin voor het World Cup klassement.

Op de ZRB hadden we dit jaar de primeur van het knock out systeem voor de eerstejaars. Helaas moest eerstejaars zwaar het al op de timetrial bekopen, ze werden 9e en daarmee vielen ze net buiten de boot. Op zondag maakten ze dit goed door hun voorwedstrijd te winnen in een spannende race, helaas resulteerde de finale niet ook in winst, maar in een derde plaats.
Eerstejaars licht behaalde op de trial een vierde plaats, hierdoor mochten ze meedoen met de knock out races. Ze schopten het tot de halve finale die ze helaas verloren waardoor ze een B finale moesten varen, deze werd gewonnen waardoor ze uiteindelijk op een derde plaats eindigden. Op zondag deden ze ook goede zaken en behaalden ze een tweede plaats, met maar een halve seconde achterstand op Skoll.

Voor de development ploegen was het een wat minder geluksweekend. Op zaterdag wist alleen de lichte ploeg zich te plaatsen voor de finale, hier behaalden ze een derde plaats. Helaas raakte Luuk geblesseerd waardoor er op zondag niet in de vier gestart kon worden. JP en Josse besloten in de 2- te stappen en wonnen deze wedstrijd soeverein. De zware vier werd op zondag vierde in de finale.

Jan Erik was dit weekend ongeslagen. Op zaterdag en zondag in de 2- en op zondag ook nog in de acht, bij alle races was de winnaar overduidelijk. Met de winst van zijn tweede race dit weekend behaalde hij de SA-status.

Voor Kristel was het een weekend van derde plekken. Ze behaalde op zaterdag en zondag een derde plaats.
Heleen won op zaterdag haar voorwedstrijd waarna ze tweede werd in de finale. Een mooi opstapje naar het blik van zondag, op zondag won ze namelijk met 5,7 seconden voorsprong haar eerste skiffblik. Na deze oppermachtige race stapte ze nog in de dubbeltwee met een meisje van Phocas. Ze behaalden een tweede plaats.

Annelies roeide dit weekend in Gent en wist met name zaterdag Ekaterina Karsten(tweevoudig Olympisch kampioene en meervoudig wereldkampioene) en een dame uit het Zwitserse nationale team het leven aardig zuur te maken. Dit resulteerde in brons op de Open Belgische Kampioenschappen. Geert en Ramon reisden ook af naar Gent en begonnen het weekend met een vijfde plaats. Dit wisten ze goed te verbeteren op zondag. Na een rommelige voorwedstrijd waarbij ze rustig terug konden roeien omdat een aantal ploegen zich teruggetrokken had, namen ze in de finale de leiding en wonnen ze deze laatste wedstrijd van het weekend.

Daarnaast was er dit weekend de Rottebokaal in Rotterdam. B4+ ploegen RMFAO en Sereia kwamen even voor het blok te staan toen bleek dat hun riggers mee naar Gent waren. Gelukkig konden ze een boot lenen bij Nautulis. In de houten C4+ werden 3 afstanden afgelegd, 2km, 1km en 250m. Beide ploegen moesten wennen aan het nieuwe materiaal en konden niet hun beste race neerzetten. Sereia eindigde op een derde plek, RMFAO volgde op de vierde plek.

Categorie: