Studenten Regatta Groningen

3 mei 2009 - door anneliesdewit - 1 reactie

Op een mooie zonnige zaterdag besloot de competitie afdeling van Okeanos richting het noorden te gaan voor een gezellige, goede wedstrijd. Deze wedstrijd werd in Harkstede geroeid.

Savaari, de onervaren dames C4+ mocht als eerste de mooie baan overroeien. Dit deden de meiden goed, maar andere dames uit hun poule ook, dus mochten deze dames de C finale starten. De dames hadden het vertrouwen om deze race te winnen, voorbespreken met de coaches verliep goed en niets stond deze dames nog in de weg. Jawel, deze dames wonnen met overtuiging!

De mannen moesten aan de bak. Hoewel deze mannen in tegenstelling tot vele anderen, om de hoek hadden geslapen, zorgden ze er alsnog voor om te laat aan te komen. Gelukkig waren de coaches op tijd en met wat extra hulp was de boot zo opgeriggerd. Nunc Est Bibendum moest het waar gaan maken. Deze mannen laten zien dat zij binnen korte tijd grote stappen hebben gemaakt. Ze hebben veel kracht, maar aan de techniek valt nog wat te schaven. Toch hebben zij hun pr met ruim 20 seconden verbeterd op deze baan! Ze wonnen de voorwedstrijd en dit gaf toegang tot de A finale! Spanning en sensatie... Helaas waren anderen iets sneller en eindigden zij op een mooie 6e plaats.

Athena, ook een overvaren dames C4+, stapte vol overtuiging in de boot. Zij starten in de dames poule 6. Ook deze dames hebben laten zien hard gewerkt te hebben afgelopen weken en grote stappen gemaakt te hebben. Gestuurd door hun eigen coach wisten deze dames als eerste over de streep te komen. De tijden worden gebruikt bij het bepalen van de finale, dus deze dames hadden de C finale. In de C finale konden de dames goed meekomen en werden vierde.

Tussendoor stapte de praeses Maarten van den Akker in de skiff. Geïnspireerd door de Skoll Cup waar het winnen hem makkelijk afging, dacht meneer nu ook ' even' een blik binnen te halen. Niets was minder waar, hard ging iedereen uit de start, hoog tempo, hoge hartslag. Even kon Maarten erbij blijven, maar uiteindelijk eindigde hij op een mooie 3e plaats. In dezelfde heat deed Christiaan Hummel een poging zijn eigen praeses te verslaan. Christiaan blijf trainen, op een dag zal je hem verslaan. Christiaan werd vijfde.

Tenslotte de dames van Amsterdam Delight, een onervaren C4+. Deze dames starten in de dames poule 2, dus de concurrentie is groot. Zij wonnen de voorwedstrijd. Helaas was er wat mis gegaan met de tijdmeting. Dit zorgde ervoor dat de dames in de C finale zouden starten. Maar daar hoef je geen genoegen mee te nemen! protest aangediend en een aantal gesprekken later, mochten de dames toch in de A finale starten, zoals ze verdiend hadden. Nu werd de druk op de schouders groter, wij wilden toch echt in Harkstede het verenigingslied zingen, alle hoop was op hen gevestigd. Het zou moeilijk worden, maar niet onmogelijk...
De dames hebben alles gegeven wat ze konden, en eindigde op de zesde plaats.

Iedereen wat verbrand door het zonnetje, iedereen tevreden en voldaan, vertrokken wij terug richting de Randstad. We maken ons klaar voor de PeiL, 4,5 km in Delft over 2 weken!