SPG

15 maart 2012 - door SanneD - 4 reacties

Er was eens, heel lang geleden, een wedstrijd met allure: de varsity. Op deze wedstrijd konden de eerste jaars laten zien wat zij konden op de 2k en de beste roeiers van de vereniging werden verenigd in de 4 met stuur om tegen elkaar te strijden op de legendarische 3 kilometer te Houten.

Deze wedstrijd, waar vele verenigingsgenoten langs de kant stonden om aan te moedigen, te brallen en te brassen, terwijl ze graspol ontwijkend hun biertje stonden te drinken, stonden ze te genieten van de overwinningen die behaald werden. Na deze wedstrijd werd de terugtocht naar Amsterdam gebruikt om de overwinningen te vieren. Dit vond plaats op 'de zwerver', dit is niet, zoals vele mensen misschien denken, een 4 met. Maar een gemotoriseerd schip wat in het bezit was van erelid dhr. Alexander Kuyper. De zwerver voer toen alle Okeaniden terug naar Amsterdam. Op deze tocht werd dan een maaltijd genuttigd, een feestje gevierd, maar vooral veel gedronken. Dit was niet enkel bier, nee, ook een ander drankje onder de illustere naam 'SPG' werd daar genuttigd. SPG staat voor 'StuurPikkenGeil' en is een creatie van erelid dhr. Hans Asjes. Dit drankje, goed van sterkte, is een goed bewaard geheim van de RSVU “Okeanos”. Het recept is slechts bekend bij 3 mensen. Het is een drankje dat zeer bijzonder is en daarom enkel op de Varsity wordt gedronken. De mos rondom het drankje is dat deze werd aangeboden door de coaches van de overwinnende 8 en aan hun ploeg. Maar ook als toeschouwer kan je van dit drankje genieten.

Helaas is de boot niet meer in het bezit van dhr. Kuyper en wordt er niet meer gevaren maar per bus terug gereisd, dit betekent natuurlijk niet dat er niet meer gedronken kan worden! Helaas is de traditie rondom het SPG wat in het slob geraakt, maar dit jaar wordt het weer aangeboden! Omdat het SPG een brouwproces heeft van ruim twee weken is het van belang dat het van te voren besteld wordt. Dit kan, voor 20 euro per liter.
Bestellen kan tot 22 maart!

Voor verdere vragen kun je Jeffrey aan de bar benaderen, echter over de receptuur kan niets worden onthuld!