Slot echt op de WAB

23 januari 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

Waarde leden,

Ieder jaar wordt voor de NSRF-slotwedstrijden een bieding geopend, waarop verenigingen kunnen reageren met een bod om de slotwedstrijden te organiseren. Afgelopen jaar heeft Skadi dit gedaan met onder andere als voorwaarde dat de wedstrijden op de Willem-Alexanderbaan georganiseerd worden.

Na een tijd vol ongeloof de geruchten te blijven ontkennen, werd in oktober 2017 op de ledenvergadering van NSRF aangekondigd dat in 2018 de slotwedstrijden op de Willem-Alexanderbaan zullen plaatsvinden. Moge duidelijk zijn dat Okeanos geen voorstander is van Slotwedstrijden op de Willem-Alexanderbaan. Direct tijdens de ledenvergadering is dit door ons aangegeven en vonden wij in Nereus een medestander. Na de vergadering hebben beiden een peiling gedaan bij andere verenigingen. Nu bleek dat het gros van de verenigingen wel de voorkeur heeft dat de slotwedstrijden op de Bosbaan georganiseerd worden, maar dat voor veel verenigingen het belang hierbij niet groot genoeg was om hierop verder actie te ondernemen.

Iets langer dan een week geleden heeft overleg plaatsgevonden tussen NSRF, Nereus en Okeanos. De optie om de toewijzing van de slotwedstrijden te herroepen was hierbij niet het uitgangspunt. Dit is een constructief overleg geweest, waarbij Nereus en Okeanos haar zorgen heeft uitgesproken met betrekking tot de keuze. Denk aan terugloop van inschrijvingen, de invloed die dit heeft op de sfeer rondom de wedstrijd, bereikbaarheid van de baan voor roeiers en toeschouwers, risico’s die de weersomstandigheden op de Willem-Alexanderbaan met zich meebrengen en of dit een permanente verandering van locatie is in de toekomst.

NSRF heeft aangegeven dat het organiseren van de Slotwedstrijden op de WAB in principe eenmalig is. Er is gegarandeerd dat er de mogelijkheid is om het hierop volgende jaar de slotwedstrijden weer op de Bosbaan te organiseren. Ook wordt met alle punten van zorg rekening gehouden in de voorbereiding van de wedstrijd en wordt de wedstrijd achteraf uitgebreid geëvalueerd. Tot slot heeft de NSRF aangegeven dat zij in de toekomst in een eerder stadium de lidverenigingen zal betrekken bij dergelijke keuzes.

Dit jaar worden de wedstrijden definitief voor het eerst georganiseerd op de Willem-Alexanderbaan.

Foto: Roel Braas en Boris le Feber startten met Michiel Maas als stuur in 2007 één van de mooiste nummers van de slotwedstrijden. Na wat laat te starten wonnen ze overtuigend met ruim een halve minuut voorsprong! foto is van Leendert Hageman

Categorie: