Selectie oude vier bekend

27 maart 2008 - door leendert.u - 10 reacties

Woensdagavond, 26 maart 2008, is de oude vier aan de vereniging gepresenteerd. Chef d’Equipe Pieter Paul van Oerle leidde deze spectaculaire avond in waarna lid van verdienste Helen Tanger de roeiers en stuur één voor één presenteerde.
De oude vier die dit jaar de eer van de R.S.V.U. hoog zal gaan houden bestaat uit:

Slag
Willem Jan de Graaf
3
Erik Landman
2
Thijs Bosgoed
Boeg
Frederik Broekhuijsen
Stuurvrouw
Ae-Ri Noort

De grote verrassing in deze vier is natuurlijk de come-back van Erik Landman. Hij zal voor de zevende maal het hoofdnummer van de Varsity starten. Samen met Willem Jan (sinds 2005 ieder jaar in de oude vier) brengt hij een brok ervaring mee die de ploeg aan de overwinning zal helpen.
In mooi contrast met deze ervaren roeiers zien we op de boegplekken de toekomst van het Nederlandse roeien zitten. Thijs en Frederik zaten beiden in de legendarische EJZ2007 van Okeanos, beter bekend als “De Acht”. Dit seizoen trainen zij samen in de 2- en zijn dus goed op elkaar ingespeeld.
Stuurvrouw Ae-Ri Noort mag deze machtige machine de juiste richting in gaan sturen. Ae-Ri heeft al meer dan 7 jaar ervaring als wedstrijdstuur en was onlangs op de Heineken Roeivierkamp nog de snelste stuurvrouw van het veld, in het kielzog van de stuurman van de Holland 8. Net als Thijs en Frederik wordt dit de eerste keer dat zij het hoofdnummer van de Varsity zal starten.

Om zich zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op de wedstrijd kregen de roeiers en stuur een compleet kledingpakket aangeboden. Tussen nu en de Varsity zal de hele vereniging deze toppers in het zonnetje zetten.

Maakt u zich alvast op voor een verfrissende duik in het Amsterdam-Rijnkanaal om deze winnende oude vier te feliciteren op zondag 6 april.

U kunt zich via de barcommissaris nog opgeven voor de Varsity cruise waarmee we gezamelijk richting kroegjool zullen gaan.

Meer informatie op de officiële site van de Varsity.