Seizoenstart 2011: Winst met baanrecord op WinterWedstrijden

24 februari 2011 - door Bartr - 10 reacties

Op de WinterWedstrijden in Delft heeft Okeanos zich met een blik en een baanrecord laten zien op een regenachtig wedstrijdweekend.

Zaterdagochtend was het Eerstejaars Licht dat als eerste Okeanos ploeg over de racebaan ging. In deze achtervolgingsrace kwamen zij snel uit de start. Voor de brug, na 1 kilometer roeien, werd Laga ingehaald maar kon onze ploeg zich niet van de concurrent aftrappen. Er volgde onder andere een clash met de riem van slag Trond met de riem van de Delftse boeg en in de laatste kilometer wist Eerstejaars Licht de voorsprong uit te breiden. Zij werden 3e, 8 seconden achter de winnaar.

Lotte Terwindt startte zaterdag in het Nieuwelingen veld voor lichte dames. Haar raceplan luidde: ‘maximaal starten, vervolgens elke kilometer meer’. Hoewel zij in de laatste kilometer van haar race in moest houden om een aanvaring met een olietanker naast de racebaan te voorkomen, kon zij het niet laten te winnen en een baanrecord te laten noteren. Het verschil met de eerste verliezer was 33 seconden.

Eerstejaars Zwaar had 14 tegenstanders in het Eerstejaars Achten-veld. Zij voeren met invaller Jeroen van der Kall (voor Rick van der Herik) een constante race, waarin zij licht inliepen op hun voorganger. De druksprints geven aan dat de ploeg veel kracht aan boord heeft en dat er collectief steeds beter wordt samengewerkt. Dit weekend was de 8e plaats voor Okeanos, kort achter de sub-top 3 van de wedstrijd.

Eerstejaars Damesch ging snel van start: de eerste 2 kilometers werden snel afgelegd. Zij roeiden technisch goed tijdens de 5 kilometer lange slijtageslag, onder moeilijke omstandigheden. In het tweede deel van hun race moesten onze Damesch inleveren op de concurrentie, waarna een 6e plaats het resultaat was.

In het laatste blok startte Frits Eggink het Nieuwelingen-skiff-veld. Hoewel 's ochtends met wind mee gevaren werd, was de wind gedraaid en moest Frits met stevige tegenwind de baan over. Frits behaalde een 9e plaats.

Kristel Kooij is niet van start gegaan vanwege ziekte.

Mark Rottier ging zondagochtend in het eerste blok de racebaan over, in het Lichte Beginnelingen-veld. Na 2 kilometer was zijn voorganger ingehaald en ook een dames 2- moest eraan geloven. Na een trainingsperiode van twee weken in de skiff, behaalde Mark een 2e plaats, op 17 seconden van de winnaar. Zonder naar eigen zeggen ‘echt kapot’ te zijn gegaan, keerde hij huiswaarts.

Bij het komen te vervallen van het Lichte Dames Overgangs-veld, verscheen Lotte Terwindt zondagmiddag in het open Overgangs-veld aan de start. Zij kon haar grote concurrente (letterlijk en figuurlijk) lang achter zich houden. In de laatste kilometer werd versneld, waarna Lotte het snelste laatste interval liet noteren. De 2e plaats was het resultaat, waarna coach –Lid van Verdienste- Van Rossum in staat was zijn muts op te eten van tevredenheid.

Met vertrouwen zal de trainingsperiode naar de wedstrijden op de Amstel ingezet worden.