Samenwerking met Oriel

6 maart 2013 - door YasmineH - 4 reacties

Een van onze doelen dit jaar is een internationale samenwerking tot stand brengen.
Met dank aan Boris le Feber konden de eerste contacten met Oriel, een roeivereniging in Oxford, gelegd worden. En al snel bleek dat er wederzijdse interesse was voor een samenwerking!

Twee keer per jaar vinden er in Oxford zogenoemde Bump Races plaats; The Torpids in februari/maart en The Summer Eights in mei. Dit zijn bijzondere wedstrijden, de bedoeling is namelijk dat je elkaar raakt (bumpt). Deze wedstrijd bestaat uit vier dagen. De ploegen (allemaal achten) starten tegelijkertijd met een bepaalde afstand tussen elkaar. Wanneer je elke dag een boot bumpt, worden er riemen in jouw verenigingskleuren geschilderd en maak je kans om bekroond te worden tot Head of the River!

Onze clubachten waren enthousiast, dus werd het tijd om verder kennis te maken met Oriel en het een en ander te bespreken.

Daarom stapten Maarten en ik vrijdag 1 maart in het vliegtuig. The Torpids vond toen plaats in Oxford, waardoor we een goed beeld hebben kunnen krijgen van de wedstrijd. En het is echt geweldig! Het is een prachtige rivier (de Isis), een mooie omgeving en een heerlijke sfeer. Alle studentenroeiverenigingen in Oxford hebben het botenhuis aan de rivier. Dat komt neer op tientallen botenhuizen aan de rivier met elk een balkon waar wordt genoten van de wedstrijd, wordt bijgekletst, muziek wordt geluisterd etc. Kortom, een super leuke wedstrijd!
Natuurlijk waren wij er niet alleen om de wedstrijd mee te maken. We hebben veel mensen ontmoet, mooie diners bij mogen wonen, veelbelovende ideeën besproken en goede afspraken kunnen maken. We kwamen maandag 4 maart dan ook hartstikke tevreden terug!

Morgen zullen onze clubachten een mail ontvangen met extra informatie over de Summer Eights. Hopelijk is iedereen nog steeds hartstikke enthousiast en starten onze clubachten van 22 tot en met 25 mei de Summer Eights in Oxford! Het plan is dat Oriel dit seizoen een wedstrijd op de Bosbaan zal starten.

Wat we dus in ieder geval met trots mede kunnen delen: de internationale samenwerking is een feit!

Categorie: