R.S.V.U. Okeanos en SVU eersten met Dynamic ergometers

25 oktober 2011 - door Rommert - 7 reacties

AMSTELVEEN, 25 oktober - Sinds enkele weken beschikt de R.S.V.U. Okeanos over het allernieuwste model ergometers van Concept 2. Okeanos is daarmee landelijk de eerste vereniging die zijn hele selectie tegelijk op Dynamic ergometers kan laten trainen.

De Concept2 Dynamic Indoor Rower is speciaal ontwikkeld voor roeiers die normaal gesproken op het open water trainen. Met de Dynamic Indoor Rower wordt het gevoel van het roeien op het water beter nagebootst dan bij gewone ergometers. Daardoor biedt dit nieuwe model ergometer een specifiekere roeitraining.

Volgens Erik Landman, de professionele hoofdcoach van de eerstejaars roeiers van Okeanos, is dit ‘een flinke stap vooruit’. “Op deze manier kunnen wij onze eerstejaars vanaf het allereerste begin het roeien zo realistisch mogelijk laten nabootsen”.

Praeses Rommert Bergshoeff: “Okeanos streeft ernaar de best presterende vereniging van Nederland te zijn en daar moet je dan ook de voorwaarden voor scheppen. Gelukkig is de VU een universiteit waar optimaal presteren hoog in het vaandel staat en heeft het sportcentrum van de VU (SVU) deze machines kunnen aanschaffen.”

Eerder dit jaar haalde de R.S.V.U. Okeanos al het hoogste aantal eerstejaars van deze eeuw. Al met al een goede basis voor een mooi seizoen. Lees meer over de Dynamic ergometer op www.concept2.nl.