Roel wint zilver op SB WK

26 juli 2009 - door maartenakker - 52 reacties

Roel Braas is zojuist tweede geworden in de M1x op het Senioren B WK. Na als tweede uit de start gekomen te zijn, voer hij in het eerste deel van de race direct naar de eerste plaats. Gedurende de wedstrijd hield hij steeds een taftje op de nummer 2, de Duitser Schoof. Deze bleek echter ietwat behendiger dan de 115 kg zware Roel, en schoof in de eindsprint voorbij. Roel werd nog aangevallen door de nummers drie en vier maar wist zijn zilveren positie te handhaven. Een uitstekende prestatie op zijn eerste WK, en zoals ook het commentaar aangaf: Roel Braas is relatively new to this sport" ...

Eerder dit weekend wist de SB vierzonder met daarin Mechiel Versluis en Boris Le Feber hun favorietenpositie niet waar te maken. Na een ongelukkige voorwedstrijd, dienden zij in de herkansing de halve finale veilig te stellen. De fut leek eruit te zijn, en een derde plaats het resultaat. Wat restte was de C-finale, die gisteren met gemak gewonnen werd.

De lichte SB vierzonder, die volledig onder begeleiding van het Okeanos Talent Center valt, werd zondag vierde in de finale. Na een goed toernooi helaas geen medaille voor deze heren.

Roel komt vandaag tussen half vijf en vijf uur aan op schiphol.