Roel wint KHB!

3 juli 2013 - door Suzanne - 6 reacties

Afgelopen weekend vond de Koninklijke Holland Beker plaats. Het hoofdnummer op deze race is de M1x. Roel lag uiteraard aan de start van deze bijzondere race. Sinds 1995 is deze niet meer door een Nederlander gewonnen. Roel moest dan ook niet tegen de minsten starten. Winnaar van de afgelopen jaren Drysdale was de belangrijkste tegenstander met de beste papieren. Maar Roel had zijn zinnen gezet op één ding: de Koninklijke Holland Beker bemachtigen. Roel kwam als derde uit de start, na de 1000 schoof hij naar de tweede plek met alleen nog Drysdale voor zich op de 1500 meter. Vanaf daar ontpopte zich de strijd om de eerste plek. Op de kant hoorde je van alle kanten luid geroep, want Roel wist langs Drysdale te schuiven! Onder luide aanmoediging van alle aanwezigen won hij de Koninklijke Holland Beker. Een unieke prestatie!

Naast het hoofdnummer bestond deze internationale wedstrijd ook uit het NK groot en de gebruikelijke velden. In de nationale klassementen mocht alleen de top 6 starten. 

Jan Erik lag die weekend samen met Freek Robbers (Nereus) aan de start voor de M2x. Op zaterdag zou oorspronkelijk het NK zijn, maar wegens een tekort aan Nederlandse inschrijvingen werd dit verplaatst naar zondag. Ze hadden een zeer goede race en blikten overtuigend. Op zondag mochten ze dus nogmaals, ditmaal ook voor de NK titel. Opnieuw namen ze de leiding en wonnen ze het veld en het NK! Een super goede prestatie die een goed perspectief voor Kazan waar ze de Universiade zullen starten. 

Heleen Boers ging van start in de W4-. Zij wonnen de race en daarmee ook het NK! De dag daarna ging ze nogmaals van start in de W4-, hier werden ze tweede. Daarna ging ze nog van start in de acht, hier werden ze derde en pakten als beste Nederlandse ploeg de NK-titel!

Mechiel ging op zaterdag van start met de Holland Vier in het M4- veld. De Europees Kampioenen wonnen het veld! Helaas was ook hier het aantal Nederlandse inschrijvingen te laag om NK te zijn. Het Nederlands Kampioenschap werd verschoven naar zondag, helaas moesten zij zich voor die race terug trekken. 

Elsbeth ging samen met Nanette (Theta) van start in het BW2- veld (onder 23). Ze voeren een goede race en wonnen dit veld! Een mooi blik voor een mooie prestatie! Die dag daarna gingen ze van start in het W2- veld, hier werden ze vierde.

Naast de internationale races waren er dus ook nog de nationale klassementen. Eerstejaarsdames hadden zich hier voor geplaatst. Ze lagen hier met de top zes van het klassement aan de start. Ze voeren goed en gingen de strijd aan om de eerste plaats met klassementsleider Nereus. In deze strijd trok Okeanos aan de langste eind, ze maakten het duidelijk af en gingen vastberaden voor de overwinning. Een heel mooi blik, in een supersnelle tijd: 6.30.58, het eerstrjaarsrecord!! Een hele knappe prestatie!

Daarnaast gingen de volgende Okeaniden nog van start:
Peter Tjeerdsma ging op zaterdag van start in de skiff. Tijdens het oproeien werd hij echter ziek. Hij heeft toch gestart, maar werd helaas laatste. Op zondag ging hij in de LM2x samen met Sebastiaan (Njord). Nog niet helemaal hersteld werd hij vierde. Tot slot ging hij nog van start in een combinatie in de LM4x, hier werden ze vijfde.

Geert en Ramon gingen van start in het M2- veld. Op zaterdag werden ze derde. Op zondag eindigde ze op de tweede plaats.

Bastiaan, Gert-Jan, Jorrit en Reinier (Nereus) in het development veld. Ze werden derde. De dag daarna roeiden ze in het M4- veld. Ze werden vierde in de voorwedstrijd en derde in de B-finale.

Josse, JP, Luuk en Peter gingen in een combinatie van start in de LM8+. Zij werden hier vierde.

Merel ging in combinatie met skoll en orca van start in het W8+ veld, zij werden zesde.

Tot slot ging Simone Krielen nog in het lichte eerstejaarsveld van start samen met Proteus. Zij werden tweede.

Categorie: