Roel en Rianne Nederlandse Kampioen

21 april 2010 - door Maartenb - 24 reacties

Roel Braas is dit weekend Nederlands Kampioen herenskiff geworden. Overtuigend wist hij de wedstrijd te winnen met 5 seconden voorsprong op de nummer twee. Hiermee heeft Roel zijn titel van vorig jaar behouden. Voor hem is het wachten op het internationale wedstrijdseizoen.

Zaterdag is Rianne Schoo in combinatie met Proteus eerste geworden in het DSB 2- veld. Nadat de wedstrijd afgevlagd werd door de kamprechter en de boot van Aegir uitgesloten werd vanwege het veroorzaken van een aanvaring, won Rianne met gestaag en goed roeien de finale.
Kristel Kooij was zondag de snelste in het DN1x veld, dit terwijl ze zaterdag nog 3e werd in de finale van de DB1x. Rianne startte ook in het DN1x veld en bereikte tevens de finale, zij werd vierde.
De tweedejaars dames waren zaterdag tweede in het Dames Development veld. Zondag namen ze revange in het DN 4- veld met de winst.
Het laatste blik van het weekend was het tweede blik voor Roel. In een combinatie met vijf Skadinezen won Roel in een snelle tijd van 5:36 het Heren SA veld. Jan-Erik startte ook in dit veld en werd vijfde in een SB-combinatie.
Zaterdag startte Roel nog in een dubbeltwee met Mathijs Vellenga. Donderdag waren zij nog in aanvaring gekomen met de twee van Mathijs en Bart. Hierdoor was hun dubbeltwee afgeschreven en hadden ze een vervangende boot. Het verschil met de lichte dubbeltwee van Njord/Proteus was miniem op de finish, Roel werd tweede.
Rianne sloot het weekend ook af in de acht, die onderdeel is van het SB project. De acht met Rianne finishte dicht achter het DSA equipe in een snelle tijd van 6:28.

Mechiel startte op zaterdag het SA 2- veld om zich te bewijzen voor de selectie van de Holland Acht. Hiervoor combineerde hij met Nereus. De combi bereikte de A-finale van het veld, hier kwamen ze niet verder dan een zesde plek. Zondag zat Mechiel met Boris, Nereus en Triton in de zware vierzonder. In dit veld startten ook de Lichte Talent Center Vier en de lichte vierzonder van de Muda's. Al deze boten kwamen in de finale aan de start. De Muda's waren echter oppermachtig en de vier met Mechiel werd 3e. De vier van het Talent Center werd 4e.
Thijs startte dit weekend in de skiff. De slag van 'de Acht' had nog moeite om de boot te controleren en dat resulteerde in een steile leercurve voor de ervaren slag. Hij werd zowel in de B1x als in de N1x laatste in de B-finale.
Jan-Erik en Ramon voeren zaterdag mee in het SB 2- veld om zich te plaatsen voor de selectie van het nationale equipe. In de voorwedstrijd werden de mannen tweede en in de finale 4e. Net buiten het selectiecriterium van de eerste drie voor een SB acht.
Bart Kroes en Mathijs Ardesch startten net zoals de andere ouderejaars zware mannen in het SA 2- veld op zaterdag. In de B-finale kwamen zij niet verder dan de 4e plaats.

Robin Kraak startte alleen op zondag in de LSA 1x om mee te doen voor de selectie van de lichte SB equipe. Dit grote veld van 25 boten was te sterk voor Robin die nog herstellende is van een blessure. In de voorwedstrijd werd hij vierde en was daarmee uitgeschakeld voor de halve finale.
Annelies Labots startte ook alleen zondag in het LDSA 1x veld. In de voorwedstrijd is ze derde geworden genoeg voor plaatsing in de A-finale. De finale was echter te sterk voor een plek op het podium. Annelies greep mis met een 4e plaats.
Lotte Terwindt startte op zaterdag in het LDO 1x veld. Ze won haar voorwedstrijd maar kwam in de finale niet verder dan de 5e plaats. Zondag startte ze samen met Martine het LDN 1x veld. In dezelfde voorwedstrijd werd Lotte wederom eerste en Martine 4e. Hiermee kwam Lotte in de A-finale waar ze 3e werd, Martine kwam in de B-finale waar ze 5e werd. Martine was op zaterdag nog gestart in het LDB 1x veld waar ze vierde in de voorwedstrijd werd en in de door haar bereikte B-finale 2e.

Tweedejaars Zwaar startte op zaterdag in het Development veld. In de voorwedstrijd werden zij laatste en waren dus aangewezen op de B-finale. Deze wisten ze te winnen in een goede race. Op zondag startten de jongens in het N4- veld en werden zij tweede in de voorwedstrijd. De A-finale werd afgesloten met een 5e plaats.
Tweedejaars Licht startte ook de combinatie Development en Nieuweling. In hun voorwedstrijd wonnen de lichte jongens maar in de finale kwamen ze niet verder dan een derde plaats. Bart Ruigrok, die met Orca combineerde finishte in de finale als 4e. Zondag, in het Nieuwelingen veld, plaatste tweedejaars licht zich voor de A-finale, de snelheid voor winst was er echter niet, een 5e plaats.
Mirte en Sanne waren geplaagd door ziekte. Sanne was al enige tijd ziek maar de tweezonder besloot toch hun wedstrijd op zaterdag te starten. Knap voeren de dames naar de winst in de voorwedstrijd. De finale was echter een brug te ver, de dames werden laatste.

Eerstejaars Zwaar had op zaterdag ongelukkig geloot en lag met de twee sterkste Eerstejaars Achten in de voorwedstrijd. Ze konden geen vuist maken en werden derde en daardoor naar de B-finale doorverwezen. De B-finale werd door de acht met overmacht gewonnen in de derde finaletijd van het Zware Eerstejaars veld. Zondag startten de heren in het Beginnelingen veld waar ze in de voorwedstrijd met drie boten binnen 1 seconde lagen. In de finale konden de mannen de aansluiting niet vinden en ze werden derde.
Eerstejaars Dames kwam op zaterdag in de B-finale van het Eerstejaarsveld terecht. De dames konden in de B-finale niet mee en werden laatste. Op zondag startten de meiden in twee viertjes in het DB4+ veld. De dames konden lekker racen tegen andere ploegen. Ze bereikten zowel de A als de B finale. In de finale bereikten de dames de 5e plaats in de A-finale en de 2e plek in de B-finale.
Eerstejaars Licht startte op zaterdag LN 4+. In hun voorwedstrijd werden ze tweede, genoeg voor een plaats in de A-finale. In de A-finale waren de mannen helaas niet snel genoeg en werden ze 5e. Op zondag startten de mannen LB4+. Zij bereikten de A-finale niet en in de B-finale konden ze niet op tegen Orca waardoor ze naar de tweede plek verbannen werden.

Roel Braas: SA1x Nederlands Kampioen, SA2x 2e, SA 8+ Blik
Rianne Schoo: SB2-, Nederlands Kampioen, DN1x 4e, DSA8+ 2e
Kristel Kooij: DB1x 3e, DN1x Blik
TJD: DDev4- 2e, DN4- Blik
Mechiel: SA2- 6e, SA4- (incl.Boris) 3e
Jan-Erik & Ramon: SB2- 4e, (excl. Ramon) SA8+ 5e
Mokumvier: SA4- 4e
Thijs Bosgoed: N1x 12e, B1x 11e
Robin Kraak: LSA1x 4e in VW
Annelies Labots: LDSA1x 4e
Lotte Terwindt: LDO1x 5e, LDN1x 3e
Martine van der Herberg: LDB1x 8e, LDN1x 11e
TJZ: Dev4- 7e, N4- 5e
Mirte & Sanne: DN2- 6e
EJZ: HEj8+ 7e, B8+ 3e
EJD: DEj8+ 12e, DB4+ 5e & 7e
EJL: LN4+ 5e, LB4+ 8e

Links
Website Hollandia
Voorbeschouwing Sportamstelveen
Voorbeschouwing KNRB
Voorbeschouwing NLroei
Blokindeling Hollandia
Loting (vanaf vrijdag 23 april om 8u)

Meefietsschema