Roel en Heleen blikken op Hel van het Noorden

27 november 2012 - door Suzanne - 4 reacties

Afgelopen zondag was het zover. Ondanks barre weersvoorspellingen ging de hel van start.

Zaterdagavond leek het allemaal nog erg spannend te worden met voorspellingen van windkracht 9 en harde windstoten. Ondanks dat werd de Hel niet afgelast en begon zondachtochtend de wedstrijd. Er stond al een behoorlijk wind, en de roeiers vlogen naar de start. Toen het eerste blok startte was de wind erg krachtig en daarnaast een fijne combinatie van kou, mist en zelfs af en toe regen.

Behoorlijk barre omstandigheden dus en een harde wind tegen, maar daar zijn onze roeiers goed tegen bestand. Want Roel bleek duidelijk de sterkste te zijn en wist te blikken in de H1x!

Heleen en Marleen (van Triton) waren opnieuw zeer goed in de 2- en blijken onder alle omstandigheden het hardst te kunnen roeien. Want waar zij op de Tromp blikte met een windje mee en een baanrecord, lieten zij hier zien ook hun tegenstanders achter zit te laten wanneer zij tegen de wind in moeten knallen. Opnieuw was er blik voor hen.

Daarnaast startte ook Jan-Erik, Willem, Trond en Peter. Jan-Erik voer de eerste 3 km een goede race, maar had daarna te kampen met materiaalpech waardoor hij de laatste kilometers niet meer vol kon varen, hij werd 12e. Willem voer ondanks de zware omstandigheden ook een goede race, hij behaalde de 23e plaats. En ook Peter wist het weer te trotseren en werd 8e in het LSB1x veld. Trond vond het ook zwaar, maar wist vol te houden en de 13e plaats te behalen in het LH1x veld.

Na deze race was het vooral tijd voor opwarmen, menig roeier kwam met blauwe lippen en paarse handen uit de boot. Dus snel onder de warmte kachels om op te warmen voor het volgende blok. Helaas bleek al snel dat dit blok niet meer door zou gaan. Tijdens het ochtend blok zijn er tien boten om gegaan, hierdoor leek het niet verantwoord om de wedstrijd verder door te laten gaan.

Onze lichte mannen Yorick, Jan-Pieter, Bram en Joran waren net met coach Peter gearriveerd maar konden weer omdraaien naar huis. Ook Mechiel, Boaz (van Nereus) en Ae-Ri die al een aardig eind onderweg waren konden rechtsomkeert maken. Net als Geert en Ramon, en Bastiaan en Gert-Jan. Helaas ging voor hen allemaal de wedstrijd niet meer door.

Ondanks dat het erg jammer was dat het middagblok niet doorging was het voor Okeanos een zeer goede wedstrijd. Naast de veteranen en junioren velden zijn er uiteindelijk maar vijf velden geroeid, hiervan hebben wij er twee gewonnen!

Helaas ging naast het middagblok ook de prijsuitreiking niet meer door. Dit is natuurlijk erg jammer aangezien wij graag voor onze winnaars hadden willen zingen. Bij gebrek aan een prijsuitreiking daar zullen we dan ook aankomende donderdag op de borrel om 21.30 uur onze winnaars feliciteren en ons lied aan hen te gehoren brengen. Kom hen dus allemaal donderdag feliciteren en meegnieten van de goede prestaties op deze zware wedstrijd!

Categorie: