Roel en Elsbeth Nederlands Kampioen Indoorroeien

11 december 2012 - door Suzanne - 3 reacties

Afgelopen zaterdag vond de NKIR plaats, hier heeft Okeanos twee Nederlandse titels veroverd.

Roel Braas was duidelijk de sterkste in het Senioren A veld. Hij zette een goede race neer en wist niet alleen het SA veld overtuigend te winnen en daarmee Nederland Kampioen te worden, maar deed dit ook nog eens in een recordtijd van 5.47.2!

Elsbeth Zielman had een zeer spannende race. Elsbeth zat samen Kirsten Lanz van Skoll de op kop liggende Margriet Lantink van Orca dicht op de hielen. In de laatste halen streden zij alle drie nog om de titel en de finish was heel close. Zo close zelfs dat bleek dat Elsbeth en Margriet exact in dezelfde winnende tijd van 6.59.6 gefinisht zijn. Wat resulteerde in een mooi blik en de Nederlandse titel!

In dezelfde heat van het Dames Senioren B veld werd ook het Lichte Dames Senioren B veld geroeid. Luca Arts en Helga Emke deden hier namens Okeanos mee. Luca wist een tijd neer te zetten van 7.42.7 en daarmee de vierde plaats te behalen. Helga eindigde op de zesde plaats met een tijd van 7.44.7.

In het Lichte Senioren A veld gingen Jan Pieter van Straten en Peter Florijn van start, zij werden zeventiende en negentiende in een tijd van 6.43.5 en 7.01.1.

In het Dames Senioren A heeft Heleen de tiende plaats behaald met een tijd van 7.10.5.

In het Senioren B veld deed Martijn Veling mee, hij behaalde met een tijd van 6.34.7 de 28e plaats.

In het Nieuwelingenveld deed Bastiaan Collette het erg goed, hij was de snelste van zijn heat en werd daarmee overall 13e in het Nieuwelingen veld met een tijd van 6.21.1. Joost van Andel werd in dit veld 35e met een tijd van 6.34.9. Maarten Cornellissen behaalde in dit veld de 41e plaats met een tijd van 6.36.6. Gert-Jan Leerink werd met een tijd van 6.39.5 48e. Patrick Zijlstra trapte een tijd van 6.42.7 en werd daarmee 52e. Amir Cohen, die selectie liep voor de Eerstejaars Acht, startte ook mee in dit veld, hij behaalde met een tijd 7.05.1 de 58e plaats.

In het Dames Nieuwlingenveld roeide Merel l’Ami namens Okeanos. Zij werd 19e met een tijd van 7.39.3.

Trond Husby kon helaas niet meedoen in het Veteranen 30 veld door te weinig aanmeldingen, dus liet hij zijn krachten zien in het Lichte Nieuwelingenveld. Hij zette een mooie tijd neer, 6.38.2, en werd daarmee vierde. In datzelfde veld startte ook Yorick Hallers en Bram Rouw. Yorick werd 14e in een tijd van 6.43.9, Bram werd met een tijd van 6.51.4 34e.
Aan het einde van de dag was het tijd voor de eerstejaarsachten. De Lichte Eerstejaarsacht had een goede eindtijd van 7.02.5 en behaalde daarmee de achtste plaats. Ook de Eerstejaars Dames eindigde op de achtste plaats, met een eindtijd van 7.50.0. De Eerstejaarsacht eindigde op een gedeelde viertiende plaats met een eindtijd van 6.46.5.

Maar de NKIR is niet alleen een krachtmeetmoment voor de wedstrijdroeiers, ook de competitieclubroeiers mogen hier laten zien wat zijn kunnen. Okeanos had drie ploegen en een individuele roeier in het clubveld.

Jan Willem Nies was de enige Okeanied in het heren club veld. Hij had zich voorgenomen om net onder de 7.00.0 te eindigen. Hij ging echter veel te hard van start en kon dit niet vasthouden. Hij eindigde in een tijd van 7.17.2. Op de COEK gaat hij laten zien dat hij wel onder de 7.00.0 kan!
Okeanos heeft dit jaar heel veel ouderejaars competitie roeisters, maar liefst 3 dames clubvieren gingen tegelijkertijd van start. Ze moesten zo snel mogelijk 1000m afleggen.

Voor Annalyn Brugman, Roos van Rumpt, Rosalie Blomaard en Esmee Timmers (Nikè) was het hun eerste ervaring met de NKIR. Ze waren behoorlijk zenuwachtig maar ondanks de zenuwen wisten ze een goede race neer te zetten. Ze eindigde in een tijd van 4.01.0.

Ook de Mandarijntjes gingen van start. Sabrina Chettouf, Jasmijn Vervloet, Juliette Kuijpens en invaller Laurien Verkleij lieten zien dat hard ergometeren en technisch ergometeren heel goed samen kunnen gaan. Ze eindigde in een tijd van 3.50.1

De selectie van de dames clubacht is nog bezig. De hele selectie heeft de OEK moeten starten, vier van hen hadden de smaak zo te pakken dat ze ook graag de NKIR wilden starten. Sanne Douma, Seline van Zwieten, Tessa de Kruijk en Annemijn van Andel hadden een zeer scherpe streeftijd van de coaches mee gekregen, 3.45.0. Dit hebben ze ruimschoots weten te verbeteren. Ze eindigde in een tijd van 3.44.0. Hiermee hebben ze de vierde tijd in het dames clubveld weten neer te zetten!

Na al deze wedstrijden werd besloten welke roeier het achtste plekje in de zware acht gaat vervullen. De acht die de NKIR hebben gestart in het Eerstejaarsacht veld gaan ook door als een acht dus met Diederik Brunnekreeft erbij.

Het was een goede dag voor Okeanos met twee maal blik en twee maal een Nederlandse titel!

Categorie: