Roel Braas wint goud op World Cup II

24 juni 2015 - door JoranR - 2 reacties

Roel Braas en Mitchel Steenman winnen goud in het twee-zonder veld in het Italiaanse Varese. Nog maar enkele weken roeien Braas en Steenman samen in de tweezonder en dit weekend resulteerde dit direct in een gouden medaille. 

Braas, ook wel bekend als de kolos van Okeanos, is terug. Het EK leverde niet de gewenste resultaten op, waardoor zijn A-status werd ingetrokken door de NOC-NSF. Als onderdeel van een tweezonder kon de voormalig skiffeur de A-status behouden en daarom bracht coach Eelco Meenhorst Steenman en Braas begin juni samen om te trainen in de tweezonder.

Na enkele weken samen te hebben getraind werd er op zondag goud door de Nederlandse heren op de tweede World Cup behaald. Braas en Steenman lagen in de finale na 500 meter nog derde, maar hadden na 1.000 meter de leiding en stonden die niet meer af. Deze gouden plak geeft de roeier van het Amsterdamse Okeanos veel vertrouwen en biedt weer perspectief voor de toekomst richting de Olympische Spelen van 2016. In juli zal het duo Braas en Steenman samen weer in actie komen tijdens de afsluitende wereldbekerwedstrijden in Luzern.

Categorie: