Roel Braas tweede op Holland Beker

28 juni 2009 - door maartenakker - 12 reacties

Roel Braas is vandaag tweede gisteren geworden in de finale van de Holland Beker. Achter Mahe Drysdale wist hij de hoger aangeslagen Amerikaan Warren Andersen voor te blijven. Na een goede start roeide hij in de tweede 500 meter een lengte weg van de Amerikaan. Het verschil met Drysdale bleef in de eerste kilometer beperkt. Deze kon op de 1000 echter flink demarreren, waardoor Roel voor de tweede plek moest knokken met Andersen. In de laatste meters kwam Anderson nog vervaarlijk dichtbij, maar ook Roel kon in de laatste meters versnellen. Nationale en internationale toppers waren onder de indruk van de prestatie van Roel.

De EJD wisten concurrent Skadi een gevoelige slag toe te brengen. Hoewel deze wedstrijd niet telde voor het klassement, waren beide ploegen erg gebrand op de overwinning. Met een ruime lengte verschil trokken onze dames aan het langste eind.

EJL zag hun langdurende zegereeks zo voor het einde van het seizoen ruw verstoord door Gyas. Met name in de tweede kilometer lieten zij de zege liggen. Als extra trap na eindige Gyas aan de goede kant van de 6 plat, en EJL aan de verkeerde kant. EJZ kende zoals wel vaker dit seizoen een trage start, om vervolgens met een snelle tweede kilometer toch een goede vierde tijd neer te zetten.

Een ander hoogtepunt van het weekend was dat de Dames vierzonder, in combinatie met Asopos en gestuurd door Ae-Ri, op beide dagen de beoogde DSB8+ van de KNRB naar huis voer. Het blik in dat veld ging zoals verwacht naar de KNRB 8.

Lotte dit weekend zowel in de LDSB1x als de DSA4x aan de start. Zij liet zien dat het seizoen wat haar betreft nog niet afgelopen hoeft te zijn. Met een goede derde plek in het LDSB1x veld en dezelfde presatie in het DSA4x veld heeft ze een prima weekend gedraaid. Volgende week zijn haar laatste kansen in de LDN1x.

Het lichte Talent Center was dit weekend minder succesvol. Peter en Mark hadden op zaterdag de pech van de zwaarste voorwedstrijd, waardoor zij vroegtijdig thuis met de benen omhoog konden zitten voor hun race in de acht op zondag. Ook deze race verliep zeker niet zoals gewenst. Waar de mannen hoopten om de Lichte acht van de KNRB partij te kunnen bieden, werden zij op enkele lengtes gezet.

Op zaterdag waren het Mathijs en Frederik die voor een stunt zorgden in de SA2-. Zij versloegen Thijs met zijn combipartner Vincent van Nereus. Hiermee verkreeg Mathijs de Overgangs-status.