Roel Braas 2e op Open Belgian Indoor Championship

27 november 2007 - door corne - 3 reacties

Terwijl het grootste deel van roeiend Nederland buiten actief was tijdens de Hel van het Noorden, verkoos Roel ter voorbereiding van de NKIR het Open Belgian Indoor Championship (OBIC) in Antwerpen te starten. Op de Hel was het winderig, koud en nat, terwijl in Antwerpen amper wind stond en een heerlijk zonnetje zorgde voor een prachtige herfstdag.

Het karakter van een Belgische indoor is niet geheel gelijk aan de NKIR. Zo staat er bij de entree een enorme uitstalling van prijzen. Niet alleen een x-aantal grote en kleine bekers, maar ook een verzameling prijzen voor de eersten van ieder veld, variërend van koffers, thuistaps en radiografisch bestuurbare racewagens tot de in Nederland verboden mini-modellen van motoren. In België gaat de winnaar niet alleen met een blik naar huis.

Aangezien tegenstand werd gezocht, werd geen Senioren B maar Senioren A ingeschreven, waardoor zijn tegenstand ondermeer bestond uit de Belgische toppers Stijn Smulders en Bart Poelvoorde. Christophe Raes was wel ingeschreven maar kwam helaas niet opdagen (waarschijnlijk geblesseerd) en Tim Maeyens zou de dag erna de Hel starten (en het SA skiff veld winnen). Achteraf bleek het SB-veld inderdaad geen uitdaging te zijn geweest om te winnen, aangezien Roel een halve minuut sneller ging dan de winnaar van dat veld.

Nadat de wedstrijd was begonnen bleek al snel dat de Belgische recordhouder Stijn Smulders in goede doen was en met een gemiddelde van 1’28” de koppositie pakte, voor Roel die strak 1’29” op de klok zette. Beiden leken echter geen moment te verslappen en ondanks een eindsprint kon Roel Stijn niet meer bijhalen. De terechte winnaar klokte een nieuw Belgisch record met een tiende van een seconde in 5’53.3”. Roel eindigde als tweede met eveneens een PR in 5’56.6”, ruim 2 seconden sneller dan zijn vorige PR. Hij ligt daarmee prima op schema om het Nederlands SB-record op de NKIR scherper te gaan zetten.
Na afloop van de race legde de winnaar nog kort het probleem van het Nederlandse roeien uit en we zijn blij dat Roel momenteel in de skiff leert roeien. Maar goed, dat is alles onderdeel van het plan. Met z'n nieuwe reiskoffer, een model-ergometer en een T-shirt vertrok Roel met zijn fans vervolgens naar Nederland.

Leendert Hageman
(www.lhageman.nl)