RMFAO sleept B4 bokaal binnen

14 mei 2012 - door Sabrina - 3 reacties

Afgelopen zondag 13 mei was het tijd om de lange afstand van 4,5 km af te leggen in de Delft, de PEiL!

In het eerste blok mochten Invictus en Thake aan de start verschijnen. Invictus was helaas niet meer compleet door een breuk in de voet van Robin, waardoor mej. de Competitiecommissaris de touwtjes in handen nam. De heren voeren een mooie race en gaven alles wat ze in zich hadden, dit resulteerde in een 8e plek.
De dames van Thake hadden de avond ervoor nog lekker staan dansen op het Lente Slotfeest, maar lieten toch zien goed getraind te zijn en 6e te worden in hun poule.

De HCL8+ beet het spits af van het tweede blok. De heren lieten duidelijke progressie zien en voeren een zeer goede race! Dit bracht de mannen een derde plek. Los Remeros doet boven aan mee in poule 2 van de dames en hadden dus een grote win kans. De dames lagen de eerste helft eerste, maar in het tweede deel sloeg de vermoeidheid toe en werden ze net tweede. Festina Lente was bezig met een grote inhaal race, zij haalden maar liefst 4 ploegen in! Toch bleken er andere nog sneller te zijn, waardoor zij op een vijfde plek eindigden.

Tijdens het derde blok waren er veel Okeanos ploegen aan de beurt. Allereerst de dames van B4+ RMFAO. Zij wisten dat dit een belangrijke westrijd was, ze konden hiermee de bokaal binnen slepen! De dames voeren een goede race en eindigde voorlopig eerste, het veld was namelijk opgedeeld in twee blokken. Na RMFAO verscheen ELFYS, ook deze dames gaven alles wat zij hadden op de 4,5km. Uiteindelijk was dit goed voor een overall 7e plek. Hierna volgde de Bamboes onderleiding van hun fanatieke stuur maakten de dames goede halen. Uiteindelijk eindigde de dames op een 10e plek, zeer netjes in deze zware poule! P.K. en VOLT zitten bij elkaar in de poule en volgden elkaar snel. Beide ploegen bikkelden tot het einde, P.K. maakte veel goed in het tweede deel van hun race waardoor ze bijna wonnen! Maar een tweede plek is ook een mooie prestatie meiden! VOLT eindigde op de 11e plek.

De DCL8+ moest deze wedstrijd de eer hoog houden, op de Skoll Cup hadden ze immers gewonnen! De dames voeren een nette race, maar hier bleek toch dat lange afstanden niet helemaal hun ding is. Uiteindelijk was de race goed voor een 5e plek.
The Sabreena's hadden een nieuwe opstelling en waren klaar om te knallen. De heren gingen tot het uiterste en voeren naar de 5e plek.
Het laatste blok was ook de tweede helft van de B4+ ploegen. Onze dames van Sereia gaan de laatste tijd met grote sprongen vooruit en doen mee in de top van de bokaal. Alle boten in hun blok hebben ze met gemak verslagen, maar ze werden overall toch tweede achter RMFAO. Met deze overwinning van RMFAO hebben de dames de B4+ bokaal binnen weten te slepen!! Meiden, ik ben super trots op jullie, echt heel erg goed gedaan!!

Categorie: