Ringvaart Regatta 2013

31 mei 2013 - door YasmineH - 0 reacties

Woensdagochtend om 5:00 was het gezellig druk bij Asopos de Vliet. De eerste ploegen maakten zich klaar voor de wedstrijd, dronken een kopje koffie, maakten hun boot in orde en praatten met hun mede-starters.

Maarten van den Akker startte in blok 1 en moest dan ook als eerste het water op. Om 6:30 scheen hij aan de start en begon hij aan de 100km.
Terwijl Maarten zijn boot in het water legde, waren Martijn en Stefan bezig met het klaarmaken van de boot. Toen was het zover: boot in het water en gaan! Ook hun meefietsters, Faye en Anne, stapten op de fiets.

Sereia startte in blok 5. Nadat zij hun boot in orde hadden gemaakt, hadden uitgemaakt wie wanneer mocht fietsen en ze alle spullen hadden verzameld die mee moesten in de boot begonnen ook zij aan de 100km.

De ploegen hadden meerdere tussenstops waar ze konden aanleggen, een massage konden krijgen en even wat konden eten/drinken.

Als eerste kwam Maarten aan in Delft. Toen de brug in zicht kwam, begon hij aan een hele mooie eindsprint en kwam hij met een tijd van 11:18:34 binnen.
Even daarna kwamen ook Martijn en Stefan bij de brug en ook zij wisten alle kracht die ze nog hadden te gebruiken in een eindsprint. Met een tijd van 11:04:16 wisten zij een hele goeie tijd neer te zetten.

Sereia kreeg steeds meer meefietsers en ook zij finishten na 100km afgelegd te hebben in Delft en wel met een tijd van 13:16:22.

Maarten, Martijn, Stefan, Jiske, Annemarel, Tessa, Rianne, Lara en Rosan, super goed gedaan! Wat een prestatie, respect!

PS: Tijdens het fietsen kwamen Anne en Faye op dit liedje, wat niet mag ontbreken in het wedstrijdverslag:De bankjes van de roeiers gaan heen en weer, heen en weer, heen en weer.

De bankjes van de roeiers gaan heen en weer, heen en weer, en nu nog een keer.

De riemen van de roeiers gaan in en uit, in en uit, in en uit.

De riemen van de roeiers gaan in en uit, in en uit en nu nog een keer.

De benen van de fietsers gaan op en neer, op en neer, op en neer.

De benen van de fietsers gaan op en neer, op en neer, en nu nog een keer.

De wielen van de fietsers gaan rond en rond, rond en rond, rond en rond.

De wielen van de fietsers gaan rond en rond, rond en rond en nu niet meer.

-----

Vandaag zal de Ringvaart Regatta plaatsvinden, een tocht over 100km! Een aantal Okeaniden zullen de Ringvaart starten: Maarten van den Akker in de skiff Stefan en Martijn in de 2x- Annemarel, Jiske, Tessa, Lara, Rianne en Rosan in de C4+ Heel veel succes allemaal!!

Categorie: