Rianne Schoo behaalt derde NK-titel

3 juni 2010 - door Marthe - 1 reactie

Afgelopen weekend heeft Okeanos 4 Nederlands Kampioenen, 6 blikken, 2 sprintblikken en twee nieuwe Okeanos records opgeleverd.

In navolging op de NKIR en NK-klein heeft Rianne Schoo haar derde NK-titel van dit seizoen, op het NK-groot, behaald. In het DSA4- voer zij samen met de SB-selectie naar een overwinning. Op zondag startten zij in de DSA8+ tegen de dames Holland Acht, zij eindigden 11sec achter hen.
Ook Kristel Kooij had een sterke combinatie op het water gelegd gestuurd door onze eigen Ae-Ri Noort, zij bleven erg lang naast de acht van Rianne hangen, maar moesten hen op de 1000m toch laten gaan.
Kristel wist wel het DN veld in de skiff te winnen. Het was de tweede maal dit seizoen dat ze dit veld won. Er is nog één blik nodig om de overgangsstatus te bereiken.

Naast Rianne hebben we nog drie Nederlands kampioenen. Mechiel Versluis won met de Holland Acht zoals verwacht de SA8 in 5:37.28. Jan-Erik Freund wist met de SB-acht erg lang bij hen te blijven. Op de finish was het verschil maar 5 seconden.
Vlak hierna lagen de LSA8en aan de start, hierin zaten drie Okeanos boten in de finale. De Mokumvier had een sterke combinatie met de winnaars van het LSA4- veld, waarin zijzelf 3e werden. Zij hadden vooral tegenstand van een andere combinatie die Michiel Maas stuurde. Ook Tweedejaars Licht, wederom gestuurd door Ae-Ri, had voor de gelegenheid een acht op het water gelegd. De Mokumvier acht was uiteindelijk de sterkste, zij lagen op de finish een bootlengte voor. Michiel werd 3e en Tweedejaars Licht 4e. Peter Kromdijk en Mark Rottier zijn dus wederom Nederlands Kampioen.

Blik was er ook voor Lotte Terwindt. In het DN1x veld lag zij lange tijd op winst, echter kon zij dit net niet volhouden. De volgende dag kon zij dit wel in het overgangs veld. Het was tot op de streep heel erg spannend met haar combipartner van de dubbeltwee. Uiteindelijk bleek dat Lotte op 3 tiende gewonnen had.
In de dubbeltwee moesten zij nog in het zware veld starten. Ze hadden een aardige race, maar het was meer als voorbereiding op de Holland Beker waar zij in het lichte veld goed willen presteren.
Annelies Labots voer in het DSA1x een zeer spannende race en zeer sterke race. Halverwege lag ze gedeeld tweede, langzaam maar zeker won ze terrein op de nummer 1. Helaas was het net niet genoeg. Ook de dame van Njord ging er in de laatste haal voorbij. De derde plek was voor Annelies.

Sanne en Mirte hebben het hele weekend in de vier gestart in combinatie met Triton. Het begon bij de Thetis, daar wisten zij de andere vier te verslaan en het sprintblik te winnen. In het Developement veld werden zij vierde. De Developement Dames waren nu wel een stuk sneller, maar wisten het Theta niet moeilijk te maken, wat resulteerde in een tweede plek. De volgende dag in het DO4- veld ging het niet erg goed. Zij werden 5e.
Sanne en Mirte startte in het DN4- veld, deze wisten zij met ruim een lengte te winnen. Met twee blikken was het een erg geslaagd weekend voor deze dames.

Mathijs Ardesch en Bart Kroes voeren een hele sterke race in SA2-. In dit sterke veld voeren zij tot de 1500m vooraan mee. Helaas was toen het kaarsje op en moesten zij hun concurrenten van Theta nog net voorbij laten gaan. Ze werden 5e, maar dat het een goede prestatie was, bleek wel uit de tijd, het is een nieuw Okeanos record in de SA2-, 6:49.37.
Ook hebben zij samen met Thijs Bosgoed en Ramon Vogelzang in de SA4- gestart. Ze moesten tegen grote namen en wisten goed bij hen te blijven.
Ramon heeft ook nog in de skiff gestart. Na lange tijd op kop te hebben gelegen, moest hij toch een nieuwkomer van Alphen voorbij laten gaan. Hij wist in de eindsprint nog wel nipt voor Euros te blijven, tweede. Maar wederom verbetert hij het B1x record, 7:21.66.

Jorrit Stein en Jeffrey van Noortwijk hebben in het O2- en N2- veld gestart. In het O2- startte Ger Strampel met Proteus ook, zij hadden echter geen trainingen gedraaid. Beide Okeanos ploegen behaalde helaas niet de finale.

Eerstejaars Zwaar begon vrijdag met de Thetis sprint, zij stonden na de Heineken bovenaan in het klassement, dus er stond druk op om te presteren. Een zeer goede sprint hadden zij, die zelfs Laga niet bij kon benen. Het sprintblik was een goed begin van het weekend.
De volgende dag vertrokken zij goed uit de startblokken. Echter ging er bij Youri Poelemeijer iets mis met zijn voet. Hierdoor kon hij de tweede duizend meter niks meer leveren. Noodgedwongen konden zij de finale niet meer starten. Het SA8+ veld werd met twee invallers gevaren, Geert Heuterman en hun coach Carlo Visser werden van stal gehaald. Het SA8+ veld was te sterk om finale te varen.

Eerstejaars Licht had ook een zeer goede sprint. Ze voeren erg hard en gingen tegelijk met Theta over de streep. Lang duurde het voordat er duidelijkheid was. De finishfoto gaf uiteindelijk duidelijk, ze hadden op 1 honderdste verloren…
In het nieuwelingen veld behaalde zij de finale, wat eindigde in een 5e plek. Naast hen lag ook Simone Krielen, die een boot van Proteus stuurde, helaas zat ook zij niet in de finale.
In het beginnelingen veld was het voor EJL minder, zij werden tweede in de B-finale. Er zit duidelijk meer in, op de Martini voor de herkansing.

Zaterdag startte alleen de eerste vier van de Eerstejaars Dames in het nieuwelingen veld. Ze hadden elkaar gevonden en wisten de hele race de spanning hoog te houden, helaas grepen zij net naast een plek voor in de finale.
Zondag starten beide boten in het beginnelingen veld, waar de tweede vier iedereen verbaasde door een zeer goede race neer te zetten. Helaas was het voor beide boten net niet genoeg om een plek in de finale te bemachtigen.

Tweedejaars Licht heeft naast de acht ook tweemaal in de vier gestart. In beide velden, LO4- en LDev4-, wisten zij geen potten te breken. Tweemaal werden ze vijfde.
Robin Kraak, die ook in de acht zat, had een hele goede race in de skiff. In het LSA veld werd hij vierde. Tevens ging hij in de dubbeltwee met een jongen van Orca. Zij hadden een zeer goede start, maar na 500m liep de rest van het veld weg. Zij eindigde als vierde.

Thetis Sprint
ARB/NK-groot
Verslag NLroei
Verslag Sport Amstelveen