Resultaten Head of the River

17 maart 2008 - door jorien - 4 reacties

Het was druilerig en vies weer, maar de Amstel lag er mooi bij. Met een redelijk windje mee, goed weer om hard te roeien. Dat werd er dan ook gedaan en had de volgende uitslagen tot gevolg;
Mark, Peter, Maarten en Michiel (combi met Nereus) hadden als doel de concurrentie zo hard mogelijk te vernederen, en hierin zijn ze meer dan geslaagd! Weer een afgetekende overwinning op zak in de hoogste regionen van het lichte mannen-roeien.

In de eerste divisie voor zware mannen was het een waar slagveld. Zoals aangekondigd startte Nico en co. ook in de eerste divisie wat niet alleen figuurlijk een 'clash' der generaties opleverde (ook zoals voorspeld), maar zelfs letterlijk! Vlak voor de hoerenbocht, (Z.R.K.G.T.D.G.A.B. Gent was al ingehaald) liep de Okeëuros-bus erg hard in op de al wat oudere, maar toch gloednieuwe Hudson-acht van Nico en co. De reactiesnelheid was wat traag, en daardoor werd het insturen voor de grote bocht Ae-ri een stuk moeilijker gemaakt. Desalniettemin was de rest van de race erg mooi om te zien, wat resulteerde in een tweede plek op 6 tienden (!) achter de winnaar.

In de derde divisie startten Maarten, Mark, Sietse en Geert in een combi met heel wat andere verenigingen. Na een wat mindere start, een mooi middenstuk en een weer wat minder eind werden ze uiteindelijk 8e.

Eerstejaars zwaar (combi met Saurus) had zich als doel gesteld harder te varen dan de andere eerstejaars combi-ploeg (gelukt), daarnaast hebben ze het stuurtje van een lichtblauwe vereniging uit Leiden een beetje laten schrikken, al met al hun naam en faam waargemaakt! Op naar de overwinning in de Jonghe Vier op de Varsity!

Eerstejaars licht heeft aan deze wedstrijd wellicht een kleine kater overgehouden, gezien het feit dat ze de snelste laatste 2km van het hele veld gevaren hebben, maar toch eindigde op een 7e plek. Het veld zit nog steeds dicht bij elkaar, en met een iets vlottere start, was de einduitslag heel anders geweest. Echter, het langebaanseizoen is voorbij en vanaf de Varsity gaan het er pas echt om, dus ook hier kan gerekend worden op een mooie reeks spannende wedstrijden!

Bij de MGD was dit voorlopig de laatste wedstrijd in de acht, waarvoor ze alles uit kast hadden getrokken. De race was agressief en de meiden hebben voor elke seconde gestreden. Een miniem verschil met de nummer twee, een wat groter verschil met de nummer één was het gevolg. Ze gaan zich nu in de vier-met voorbereiden op het 2k-seizoen en er mogen mooie overwinningen verwacht worden!
(Overigens viel het zowel de wedstrijdcommissaris als de praeses op dat de meiden op elk gebied alles uit kast getrokken hadden, waardoor ondergetekende en de P. een kreet als 'lekkere wijven' en 'GEIL!' (de P.) tijdens het terugroeien niet konden binnenhouden. Dit beloofd wat voor de warmere dagen!)

De eerstejaars dames hebben wederom laten zien bij top van hun klassement te horen. Met een mooie vierde plek en weer wat punten voor het klassement doen ze goede zaken met het 2k-seizoen in het achterhoofd. Duidelijk werd dat ze de Amstel nu wel gezien hebben en klaar zijn om op het Amsterdam-Rijnkanaal de strijd aan te gaan met de rest van Nederland!

Bij de dames clubachten weinig veranderingen tov vorige week. Willem III won met overmacht. Beatrix en RIC volgden op gepaste afstand. De Hunze wist zich echter naar de tweede plaats te roeien en bij de studentenverenigingen moest Okeanos een stapje terug doen. In de lijn der verwachting won Nereus het van Skoll, Skadi en onze dames. Ondanks de luide aanmoedigingen van o.a. 4 e.t. competitiecomissarissen, was de 8 km net iets te lang om het gebrek aan ervaring op te kunnen vangen met wilskracht. Doordat Orca 2 vijftien strafseconden kreeg, schoven de dames uiteindelijk nog een plekje op, wat resulteerde in een knappe 8e plek in een veld van 29.

Maarten van den Beld startte in het veteranenveld en voer lekker mee met de middenmoot. Even zwaaien naar het bestuur vlak voor de grote bocht leverde dan ook geen problemen op!