Randstad wint Erasmus sprint

18 september 2011 - door Jesper - 0 reacties

Het weer was troosteloos, de opkomst mager, en de Skadinees die net iets te hard aan het roepen was dat mensen aan de ergo-challenge mee moesten doen droeg ook niet bij aan de sfeer. Desondanks verliep de dag voorspoedig zonder grote problemen en was het toch gezellig. Randstad was bij de laatste wedstrijd van het klassement voor de bedrijfsachten als enige bedrijfsploeg van Okeanos aanwezig, en dat legde ze geen windeieren. Randstad won de Erasmus sprint, en stelde daarmee het klassement ook zeker.

Het roeien zelf ging niet van harte. Frans Cornelis over de voorwedstrijd: "Het was een enorme klotsbak, de arme startvlot dames lagen doorweekt op de vlotten in de harde wind aan de noordkant en de golven spoelden over de vlotjes, de start was vooral in de morgen een chaos, en de korte, hoge golven maakten dat je als roeier regelmatig helemaal nat gegooid werd (echt alsof er iemand een emmer water gooide!)." Het meest vervelende was dat de startprocedure rommelig was, en dat daardoor ongelijk gestart werd. Op de ponton bij de finish scheen nog een kamprechter in het water te zijn gevallen, maar dat kon niet bevestigd worden.

In de finale in de middag bleken een hoop ploegen het hazenpad te hebben gekozen. Alleen Heineken durfde het aan tegen Randstad. Onder ongeveer gelijke omstandigheden, maar met gelijke start, werd Randstad overtuigend eerste. Het stuurtje bleef vreemd genoeg droog, alhoewel droog op die dag een relatief begrip was.

Randstad kon met twee medailles koud, nat, doorweekt maar bovenal tevreden naar huis.