Randstad trekt blik!

9 september 2013 - door MaartenC - 1 reactie

Wedstrijdverslag Nautilus bedrijvenregatta

Zaterdag 7 september, Samen komen Gosse en ik (Maarten) aan in Rotterdam op de Bergsche Voorplas. Het strijdtoneel waar de Nautilus bedrijvenregatta verroeid zou worden. 1000 meter aan strak water in een mooie omgeving. Na omgekleed en opgeriggerd te hebben stapt de randstad 8 in de gloednieuwe Empacher. Andere ploegen vinden het maar overdreven zo’n nieuwe boot. Wij weten dat ze alleen maar jaloers zijn.

Helaas leed de ploeg aan blessuregevallen en ziekte, waaronder coach Suzanne Kuiper. Vandaar dat Gosse en ik ook instappen in de boot. Nadat wij aangekomen waren bij de start konden wij gelijk onze boei opzoeken en klaarliggen voor de start. Een goede start zorgde voor een flinke voorsprong na de eerste 200 m, vanaf daar was het ontspannen doorroeien en de voorsprong alleen maar uitbouwen. Resultaat: eerste in de heat en een bruto 2e tijd. Die na correctie ,voor het feit dat wij 2 vrouwen op boeg hadden in het heren veld, wel de snelste tijd was.

Na een goede lunch konden wij ons gaan klaarmaken voor de finale, niet alleen stond het blik op het spel. Maar ook de Nautilus wisselbokaal voor de snelste tijd van allebei de races bij elkaar opgeteld.

Deze race kon er geen sprake zijn van ontspannen roeien, aangezien we ASML moesten en zouden verslaan. Een iets mindere start legde ons al gelijk op achterstand. Maar in de laatste 250 m begonnen wij aan een karakteristieke eindsprint en was de achterstand nog maar een halve lengte. Genoeg om na correctie met een ruime voorsprong te winnen.

Resultaat: Randstad blikt!

Hoewel vorig jaar de Wisselbokaal voor de neus van de Randstad8 werd weggekaapt konden zij dit jaar met een glimlach, een blik om de nek en de wisselbeker, naar huis.

Categorie: