Presentatie Okeanos/TNO onderzoek

20 juni 2012 - door Rommert - 3 reacties

Okeanos is een ambitieuze roeivereniging waar innovaties in het wedstrijdroeien een belangrijke positie innemen.
Zo wordt er sinds drie jaar gebruik gemaakt van de aan de Faculteit Bewegingswetenschappen ontwikkelde 'superseat', is er intensief meegewerkt aan een 'warming-up protocol' en hebben twee eerstejaars wedstrijdploegen meegewerkt aan een grote studie van TNO.

In voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap roeien 2011 heeft TNO Training & Performance Innovations (i.s.m. hjzport en MyPerfectCoach) 16 roeiers van Okeanos een week lang continu gemonitord op vermoede parameters van belasting, belastbaarheid en herstel. Op basis van eerder onderzoek en data van onder andere militairen is een multi-domein monitoring systeem in ontwikkeling, dat informatie uit verschillende bronnen (fysiologisch, endocrien, cognitief, en emotioneel) combineert om tot een model te komen dat adequaat belastbaarheid en herstelbehoefte beschrijft.

De resultaten van dit onderzoek worden door Dr. Victor Kallen op donderdag 21 juni 2012 van 17:00-18:30 uur gepresenteerd op de sociëteit van de R.S.V.U. Okeanos. Alle belangstellenden en met name coaches zijn van harte uitgenodigd!

Categorie: