(Pre)Selectie

5 september 2018 - door ClaartjeO - 0 reacties

Heb je afgelopen jaar in een competitieploegje de NOOC bokaal gestart of in de TopC4+ of Club8+ geroeid? En wil je dit jaar meer en fanatieker roeien in een eerstejaarsploeg of een clubboot? Hieronder geven we informatie hoe je daar komt!

Voorbereiding
Je wil natuurlijk zo goed mogelijk van start gaan met de selecties. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Als je zeker weet dat je wil wedstrijdroeien en je snel aanmeldt voor de Preselectie, word je mogelijk uitgenodigd om mee te trainen met het Okeanos Talentcenter. Hiervoor zal je na je aanmelding uitgenodigd worden door de coaches.
Vanaf 12 september zullen er op maandag en woensdag ETF ergometertrainingen zijn. Hier kun je onder leiding van Eerstejaars- en Club coaches je conditie opbouwen en techniek verbeteren. Opgeven kan per week met dit formulier: https://goo.gl/forms/3jvoUpK3csA9VNQk2

Preselectie
Op 29 oktober is de Kick-off van de Preselectie. Houd deze avond vrij! Om 18.30 worden de mannen verwacht en om 20.00 uur de vrouwen.
De Preselectie duurt één week. Na deze week wordt je uitgenodigd om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie of de clubselectie. De coaches maken een inschatting van jouw potentie en waar jij het meest op je plek zal zitten. Ook is deze week een goede manier om te ontdekken of hard en fanatiek trainen jou bevalt. In de selectie moet je de volgende avonden vrijhouden voor een training:
Maandag: Ergometer (ergens tussen 17 en 22)
Dinsdag: Indoor (18 uur)
Woensdag: Ergometer (ergens tussen 17 en 22)
Vrijdag: Spinnen (18 of 19 uur)
Zaterdag: Roeien (ergens tussen 9 en 14)

Als je doorstroomt in de selectie zullen de trainingen op deze momenten blijven vallen.

Selectie
Na de Preselectie volgen nog een paar weken selectie. Uiterlijk 2 december zijn de Eerstejaarsploegen rond. De selectie van de competitieploegen duurt een week langer. Als je halverwege de selectie uitgeselecteerd wordt voor een Eerstejaarsploeg, krijg je de kans om in te stromen in de Clubselectie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tussen wal en schip valt.

Inschrijven voor de Preselectie kan met het volgende formulier: https://goo.gl/forms/mFSwJUwgox2U7cGD2

Laten we samen zorgen dat Okeanos komend seizoen vooraan vaart! Ik zie jullie allemaal graag op 29 oktober!
 

Categorie: