PeiL, InstapCl8+ blikt wederom

16 mei 2011 - door CarryV - 0 reacties

Om 7 uur 's morgens stonden de C4 ploegen al in Delft. Tijdens het opriggeren kwam er nog een flinke hoosbui over ze heen. Ondertussen werden er nog wat stuurtjes gezocht, maar toen waren ze helemaal klaar om te gaan knallen. De eerste drie ploegen die het water op gingen waren It's Complicated, Der Strebers en ELFYS.
Ze zouden om 9.40 starten maar dit liep een uur uit, gelukkig kwam het zonnetje door en konden ze in de drukte bij de start bijkomen van het oproeien.
Als eerste startte Der Strebers gestuurd door Lisah Schut en met Roel Zwaard langs de kant als coach. Ze gingen lekker weg en sloegen zich er samen doorheen. Ze hebben een aantal ploegen ingehaald en dit gaf ze kracht om hard door te gaan. De Njord ploegen blijven hun opzoeken en ook dit keer lagen ze naast elkaar. Ze lagen tot en met de 3000m derde maar werden uiteindelijk vijfde.
De ploeg It's Complicated had hard getraind onder leiding van Gert Jan Leerink. Ze waren er klaar voor en ze gingen voor het blik. Door het lange wachten bij de start was de frustratie groot. Bij de start moesten ze er dan ook weer even in komen. Maar al snel hadden ze het weer te pakken en roeiden ze goed door. Ze kregen mobiele coachtips vanuit de kant. De meiden deden het erg goed en gaven alles wat ze in zich hadden. Uiteindelijk was Njord 17,56 seconde sneller en moesten ze met een teleurstelling van de tweede plek naar huis.
ELFYS was er ook klaar voor. Esther van Brandwijk steunde de ploeg vanuit de stuurplek. Ze lieten zien dat ze kwamen om hard te roeien. Geen geklaag over regen, wind en wachten, maar 4,5km was toch wel een heel eind en de vermoeidheid sloeg toe. 4,5km valt ook echt niet mee in een C4+. Ze behaalden de achtste plek.

Blok2 was wederom een druk meefietsblok. De herenCl8+en gingen als eerste van start. De instapCL8 was er zoals altijd weer klaar voor. Dit keer met weer wat verschillende invallers. Ze gingen uiteraard weer als een speer. Ze lieten zien dat het echt een achtervolgingsrace was. En de ploegen moesten maar voor ze wijken. De bruggen maakten het inhalen af en toe wat moeilijk, maar ach, af en toe light roeien is ook wel lekker tijdens een race. De mobiele uitslagen gaven aan dat Nereus 0.27s sneller was. Het was een dead heat en bij de prijsuitreiking werd bekend dat er een gedeelde plek was voor Nereus en Okeanos. Door deze onverwachte wending werd het lied gezongen door de competitiecommissaris voor deze mannen. Helaas kon ze Nereus niet overstemmen.
De HCL8+ ging het water op voor een mooie race. Ze trokken zich weinig aan van de chaos en gingen alles geven dat ze in zich hadden ze vlogen weg uit de start. Het was duidelijk te zien dat deze mannen regelmatig trainen en ze maken dan ook sprongen. De concurrenten blijven ook doortrainen maar ze mogen trots zijn op hun vierde plek!
De 4+ Clio, ze staan op de tweede plek in het klassement. De grootste concurrent was Triton dus die wilden ze pakken deze wedstrijd. De dames zijn er voor gegaan en hebben gevochten.

In blok 3 startte de ploeg Ad Metam. Door hun overwinning van vorige wedstrijd zijn ze een poule omhoog gegaan. De concurrentie was nu dan ook iets hoger. Ze zakte helaas terug naar een zevende plek maar ze vechtte zich terug naar een zesde plek.

Het beste voor het laatst bewaard. Om 17.55 ging de DCL8+ starten. Ietwat ongeduldig moesten ze wachten tot alle C4en op het water waren. De race zag er netjes uit en ze deden het goed samen. Ook deze club8 gaat goed vooruit. Ze behaalden een vierde plek!

Goed gedaan allemaal!