Overwinning op Husk Carpit Noctem,

27 april 2009 - door anneliesdewit - 2 reacties

Afgelopen weekend zijn er 2 wedstrijden in competitieland gevaren. De Husk Carpit Noctem en de Akersloot-Alkmaar race.

Zaterdagmiddag begon de sterke ploeg Godiva (4+) aan de 2,5 km. Zij wisten het zelfs voor elkaar te krijgen om een dubbel 4 in te halen. Dit laat zien wat deze dames in huis hebben. Ook de sprint van 250 meter meteen na de 2,5 km ging goed en wonnen ze. Toen werd de spanning opgebouwd, steeds moesten de dames een keer spinten en de winnaar ging door naar de volgende finale. In de halve finale wisten deze dames bijna 2 seconden goed te maken op hun oude tijd, en gingen door naar de finale. Zoals de naam al zegt Carpit Noctem zal er 's avonds in het donker geroeid worden. De finale zag er mooi uit, het was donker op de Amstel, alle boten hadden een lichtje gekregen en disco lichten schenen over de baan. Adrenaline en een goede dosis roeivermogen zorgden ervoor dat deze dames met bijna een bootlengte voorspong de finale wonnen! Dit is natuurlijk goed gevierd!

De dames dubbel 2, Double Trouble deed ook mee. Deze dames hadden bij de 2,5 km een slechte start waardoor ze gelijk vertraging opliepen. Verder verliep de race goed. Bij de 250 meter sprint wisten deze dames precies op de Husk vlag in te sturen. En deze vlag was precies de start van de spint... die sprint zat er niet meer in, (net zoals de Husk vlag die weg dreef!)

Christiaan Hummel heeft laten zien dat hij de Amstel inmiddels aardig kent. Een goede 2,5 kilometer en daarna de spint. Helaas waren de andere heren net iets beter en mocht Christiaan geen finale varen.

AA Race.
De Akersloot-Alkmaar Race zit in de bokaal van de club achten, Zowel de Heren- als de dames club 8 waren zondag in Alkmaar te vinden.

's ochtends mochten de dames beginnen. Het gaat beter met de dames, maar met 2 invallers en een andere stuur, is het moeilijk om top 3 te varen. Dit was de dames dan ook niet gelukt. Zij werden uiteindelijk 10e.
Kilian Yntema wist zijn moeder zo ver te krijgen om samen in de dubbel 2 te stappen. Helaas voor Kilian was er geen mix veld, en dus zijn ze in het heren 2X veld gestart. Door de regen en de 10 kilometer oproeien werd het toch een zware race. Uiteindelijk werden zij 10, en hebben ze nog 3 ploegen achter hen gelaten.
Kilian vond 1 race op een dag niet genoeg en besloot meteen na aankomst van zijn 2X race in de skiff te stappen en de hele wedstrijd nogmaals te doen. na overwegingen en bezorgdheid vanuit mij, besloot Kilian toch de 10 kilometer oproeien en de 4,5 kilometer wedstrijd te starten. Hulde!
In de Skiff heeft Kilian het gepresteerd om 2e te worden met een verschil van 5 seconden met de nummer 1. Klasse!

Toen de heren club 8 het water opging begon spontaan de zon te schijnen en de regen verdween als sneeuw voor de zon! De mannen hebben netjes geroeid, maar lieten het na 2 kilometer wat afweten, de agressie en concentratie nam wat af. Uiteindelijk hebben we weer een mooie, natte en toch wel koude zondag in Alkmaar gehad.
Hierbij nodig ik ook iedereen uit om te leren knopen leggen als je de boot op de botenwagen legt! Vraag de Matcie of zij het willen demonstreren!