Oude Vier bekend

21 maart 2013 - door Suzanne - 3 reacties

Vanavond is de Oude Vier bekend geworden. Vijf mannen zullen strijden op de Varsity voor de eer van Okeanos.

De Varsity is de meest studentikoze wedstrijd van het jaar. In 2013 zal de 130e editie van deze wedstrijd die vele tradities rijk is verroeid worden. De Varsity is om vele redenen speciaal. Allereerst is het een wedstrijd op het Amsterdam Rijnkanaal bij Houten. Hier zullen vele studenten zich in een weiland verzamelen om hun vereniging aan te moedigen. Er zijn een aantal speciale nummers die hier gestart worden. De competitieroeiers zullen plaatsnemen in de Overnaadse Vier. Tijdens de Sparcity wordt er gestreden voor een plekje in de overnaadse boot. Daarnaast zal onze barcommissaris samen met haar voorgangers plaatsnemen in de Overnaadse Twee. Uiteraard zullen ook alle meer gangbare wedstrijdnummers gestart worden waaronder de eerstejaarsploegen. Voor hen is de Varsity tevens de eerste gelegenheid om beginneling af te raken. Maar het hoofdnummer van de Varsity is absoluut de Oude Vier. In de Oude Vier zitten de beste vier roeiers van de vereniging. De winnaar van de 3 kilometer lange finale ontvangt een gouden blik en eeuwige roem. Tevens moet de winnende vereniging een receptie geven en is het gebruikelijk dat deze hiernaast ook een Kroegjool organiseert. Als lid van een roeivereniging is het belangrijk om correct gekleed bij deze wedstrijd aanwezig te zijn om onze roeiers aan te moedigen. Zorg dus dat je dit niet mist en je opgeeft voor de Varsity cruise.

Dan zal ik nu toch echt overgaan tot de bekendmaking van de Oude Vier. Op slagpositie zal Ramon Vogelzang de Oude Vier starten. Ramon is al een zeer ervaren roeier en ook al een ervaren Oude Vier roeier. Vorig jaar heeft hij voor de eerste maal in de Oude Vier gestart. Ramon heeft voor zijn komst bij Okeanos al jeuggeroeid. In 2009 heeft hij voor Okeanos het Development Klassement gewonnen in de 4-. Daarnaast wist hij een overwinning te behalen in het SA4- veld op de Koninklijke Holland Beker in 2010. Na het Oude Vieren avontuur is Ramon vorig jaar ook nog naar Henley geweest. Dit deed hij samen met Geert Heuterman, die op drie zit in de Oude Vier. Geert begon in 2007 met roeien bij ‘de Acht’. Geert is keihard aan zijn roeicarrierre aan het timmeren. Hij is dan ook geen onbekende meer in de Oude Vier, hij startte deze vorig jaar. Vorig jaar tijdens het seizoen is Geert samen met Ramon in de 2- gestapt. Daarmee hebben ze geblikt op de Westelijk Regatta. Maar Geert gaat net als Ramon ook graag internationaal. In Gent wisten ze samen te blikken in de 2- en ook tijdens Henley lagen ze dus samen aan de start. Op nummer 2 zit een nieuwkomer in de Oude Vier: Martijn Veling. Na een jeugdroei carrière in Utrecht kwam Martijn Veling bij Okeanos. Tijdens het jeugdroeien heeft Martijn in het Jongens 18 veld het NK in de acht gewonnen in 2009. Tevens wist hij dat jaar het J18 veld te winnen op NKIR.  Op boeg zit een oude bekende: Willem van de Nat. Willem start dit jaar voor de derde maal op rij in de Oude Vier. Willem is in 2010 begonnen met wedstrijdroeien bij Okeanos. In 2011 is hij naar Henley geweest en hij wist hier de halve finale te behalen. De stuurman tijdens de Oude Vier zal Tjerk Opstal zijn. Tjerk is in 2007 begonnen met sturen en stuurde toen de vier naast ‘de Acht’. Hij is dus zeer ervaren in de 4+. In 2008 heeft hij eerstejaarslicht gestuurd. Tjerk is een zeer bevlogen stuurman die graag bij ze zware mannen in de boot stapt. Voorin de Oude Vier liggen is dan ook een mooie kroon op zijn stuur carrière.

 Op 7 april zal de Oude Vier dus verroeid worden in Houten. Zorg dus allen dat u in jasje-dasje aan de kant staat om onze Oude Vier en al onze andere roeiers aan te moedigen. 

Categorie: