Orca Slot

20 juni 2011 - door CarryV - 3 reacties

Vier overwinningen op de Orca slot. De volgende ploegen behaalden een blik: gladde vier “Clio”, C4 ploeg “Der Strebers” en beide lenteploegen.
Laatste wedstrijd van het competitieseizoen is geweest. Afgelopen zaterdag was de Orcaslot. Helaas zaten onze ploegen niet in de NSK finale. Toch deden er 3 C4 ploegen mee in het onervaren C4 veld. Ze starten eerst een voorwedstrijd van 1000m. It’s Complicated behaalde helaas geen finale. ELFYS deed het goed en kwalificeerde zich voor B-finale, en werden 10de. Een hele goede afsluiter van het seizoen. Er was wat verwarring over de afstand dus het was een grote verrassing dat ze 2km moesten. Dit was een aardig eind voor ze. De ploeg “der Strebers”lag 1,5 uur op het water en mocht toen toch eindelijk starten. Ze waren al een aantal keer net tweede geworden maar dit keer pakten ze dat blik.
Gladde vier “Clio” was er klaar voor dit keer zouden ze Triton pakken. Helaas kwamen zij niet opdagen. Toch lieten de meiden zien dat ze hard konden roeien en werden eerste.
De dames C8+ won met gemak hun voorwedstrijd. Ook de grote concurrent van deze dames is Triton, maar die lieten ze ver achter zich. Dit gaf veel energie voor de finale. Ze hebben grote stappen gemaakt helaas net op het randje werden ze tweede.
Bij de mannen Cl8+ zat het helaas allemaal niet mee. Andere boot, een invaller weinig tijd, deze factoren kwamen allemaal niet ten gunste en met een nadeelbaan zat er voor hen geen finale in. Helaas een mindere afsluiting maar zeker een goed seizoen gehad.
We hadden weer 2 2x op het water en beiden behaalden de finale. Lea en Menje gingen vooraan in het veld en werden 2de . Maaike en Marthe lagen achter, maar in de laatste paar honderd meter gingen ze nog met gemak Skoll voorbij. Dit liet Skoll niet op zich zitten en ze hoopten vloekend nog harder te gaan, maar dit zat er niet in voor ze. Maaike en Marthe behaalden een 4de plek.
De instap Hcl8+ moest winnen om de bokaal binnen te halen. De voorwedstrijd ging goed. In de finale lagen ze naast Nereus in de baan. De eerste meters lagen ze er nog voor, maar toen Nereus ze voorbij gingen waren ze toch wel erg afgeleid. Uiteindelijk moesten ze het afleggen tegen hen en werden ze tweede. Dit was spannend voor de bokaal, Nereus en Okeanos kwamen uit op een gelijk aantal punten, gelijk aantal 1ste plekken, gelijk aantal 2de plekken. Dit betekende dat de Kruithuisbokaal werd gewonnen door beiden verenigingen. Wij zijn natuurlijk hartstikke trots dat Okeanos deze bokaal binnen heeft gesleept! Gefeliciteerd.
Lente’11 startte met twee ploegen, een dames en een herenploeg. Ze hoefden maar 1 afstand te knallen de 1000m. Na het OCT en de Okeanos sprint hadden ze al enige wedstrijdervaring en dit lieten ze zien door allebei een blik binnen te halen.