Oprichting Hans Asjesprijs

2 februari 2018 - door BramVerhulst - 0 reacties

Dit jaar zal voor het eerst de Hans Asjesprijs worden uitgereikt, op of rondom de Zomer ALV van 20 juni. De prijs omvat naast de eer een bedrag van 1000 euro, te besteden aan een doel binnen Okeanos naar keuze, en een vereeuwiging van de winnaar op Villa Erevlot bij een nieuw visueel aandenken aan Hans. Een jury bestaande uit mensen die hem persoonlijk meegemaakt hebben en afkomstig zijn uit bijvoorbeeld onze Raad van Advies en onze Leden van Verdienste, zal op basis van nominaties de winnaar verkiezen.

Ook jij kunt een kandidaat nomineren! Dat kan door dit Google Formulier in te vullen: https://goo.gl/forms/NpqEn6fYxfEApNWg2, of door te mailen naar hansasjesprijs@okeanos.nl. Houdt daarbij in gedachte dat de prijs wordt verleend aan een huidig lid dat zich over meerdere jaren onderscheidend heeft ingezet voor het allerbeste voor Okeanos. Aangezien Hans van belang is geweest binnen alle facetten van de vereniging, kan de winnaar van de prijs zijn of haar buitengewone inzet hebben getoond van het roeien tot commissiewerk en van coachen tot het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.

De prijs wordt in het leven geroepen om de nagedachtenis en erfenis van Hans Asjes in stand te houden, in combinatie met het streven om leden te stimuleren zich te onderscheiden. Hans Asjes is tot zijn plotselinge overlijden in het voorjaar van 2015 bijna 50 jaar lang belangrijk geweest binnen en voor Okeanos. Hans was tussen 1972 en 1976 vier jaar bestuurslid, achtereenvolgens twee keer Vice-Praeses, Wedstrijdcommissaris en Praeses, en tegelijkertijd bestuurslid van de Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF). Hij heeft wedstrijd-geroeid, coachte ploegen, was decennialang horeca-vergunninghouder, even dwingend als geduldig vormer van kaders als de barcommissie, kamprechters en nieuwe besturen, geheugen en geweten van de vereniging, netwerker in de roeiwereld ten behoeve van Okeanos, (inter)nationaal kamprechter en vele jaren wedstijdleider bij de ARB, NSRF en NK’s. Ook bedacht hij het StuurPikkenGeil, het drankje dat we nog ieder jaar drinken op de Varsity. Zo werd Hans was erelid bij Okeanos, Erebestuurslid van de NSRF, erekamprechter bij de FISA (de internationale roeifederatie) en houder van de Erepenning Goud van de KNRB.

Het winnen van de eerste Hans Asjesprijs is dus een enorme eer. Niet alleen wordt je naam verbonden aan die van Hans, je kunt ook flink investeren in een doel binnen Okeanos naar eigen keuze en krijgt een vermelding in de soos. En jij mag mede bepalen wie de prijs wint!

Laten we samen zorgen dat er een winnaar komt die de prijs echt verdient, zodat we samen trots kunnen zijn op wat we allemaal gedaan krijgen. Samen zijn wij Okeanos Ten Volle Uit!

Categorie: