Onderlinge wedstrijden groot succes (+foto's)

14 oktober 2007 - door leendert.u - 0 reacties

Op een prachtige zaterdag vonden dé Okeanos onderlinge wedstrijden plaats. 's Ochtends trainden er nog de gebruikelijke wedstrijdploegen, maar vanaf een uur of 13.00 werd het op en rond de Bosbaan langzaam maar zeker een groot Okeanos feest. Op deze unieke dag kwam 50 jaar Okeanos bij elkaar. Lichte, zware en damesploegen van alle generaties namen het tegen elkaar op. Wanneer een ploeg niet compleet was, werd er natuurlijk gecombineerd. Dit leverde vaak bijzondere combinaties op, bijvoorbeeld een boot met een combinatie van wedstrijdroeiers uit '78-'92-'98-'01. Met vooral veel plezier leefde alle (oud)leden zich uit in de boten. Eén ding was duidelijk, men was het roeien nog lang niet verleerd! Naast het roeien werden er natuurlijk heel veel oude herinneringen opgehaald door ploeggenoten/bestuursgenoten/commissiegenoten etc. die elkaar soms al 30 jaar niet meer gezien hadden.

Terwijl de wedstrijden de hele middag doorgingen werd er gezellig geborreld in en om de sociëteit. 's Avonds werd er genoten van een warm buffet en natuurlijk de onthulling van het lustrumboek. Minco van Heezen (praeses '81-'83) overhandigde de eerste exemplaren over 50 jaar Okeanos aan Wolter Sillevis Smitt en Jaimy Kearney. Als respectievelijk mede-oprichter/eerste praeses en huidige praeses symboliseren zij de 50 jaren die Okeanos rijk is.
Zoals het boek, leek de hele dag een levende afspiegeling van de geschiedenis van Okeanos. Er werd echter ook nieuwe geschiedenis geschreven. Ruud Slierings (commissaris algemeen in '81-'83) en Rick Verbree (materiaalcommissaris '94-'95) werden tijdens de bijzondere ledenvergadering gehuldigd als 'lid van verdienste' der R.S.V.U. 'Okeanos'. Een meer dan verdiende beloning voor hun jarenlange onvermoeibare inzet voor de vereniging.

De lustrumband speelde vervolgens de avond vol met veel 'daar bij Okeanos' en natuurlijk het lustrumnummer. Ook de 'oude' lustrumband van het vorige lustrum kon het niet laten tussendoor nog even de instrumenten op te pakken en een paar nummers te spelen. Het publiek reageerde enthousiast en bleef tot laat gezellig nagenieten van een top dag!

Nagenieten kan ook nu nog door het bekijken van de foto's achter de volgende links:


http://album.zoom.nl/user/hans.smit/Okeanos%20lustrum%201/
[fotograaf: Hans Smit]http://picasaweb.google.com/thomveld/OkeanosLustrumWedstrijden
[fotograaf: Thijs Homveld]http://picasaweb.google.com/Ludwien/OkeanosOnderlingeLustrumwedstrijden
[fotograaf: Ludwien Teuben]

De uitslagen van de wedstrijden:
winnaar Bestuur C4+: Bestuur Alons '06 (Gerard Ligthart, Leanne Schmidt, Korik Alons, Okke Bezaan en stuur Ludwien Teuben) in een B4+ (?)

winnaar Competitieploeg C4+: Fuertes '06 (Nienke Wind, Laura van Manen, Janneke Kloosterboek, Eline Koopman en stuur Peter Kromdijk)

winnaar Dames 8+: Dames '83-'03 (Linda Mulders, Mary Kearney, Janneke Brandenburg, Roosmarijn Luttmer, Annelies Labots, Laura van Manen, Wanda Konijn, Marijke Zeekant en stuur Ae-Ri Noort)

winnaar Lichte 8+: Licht '95-'06 (Dennis Grimbergen, Rinze Krol, Mark Rottier, Peter Kromdijk, Robin Kraak, Corné van Druningen, Pier Zijlstra, Leendert Ullersma en stuur Simone Krielen)

winnaar Zware 8+: Zwaar '07 (Thijs Bosgoed, Mechiel Versluis, Frederik Broekhuijsen, Sietse van der Werf, Geert Heuterman, Wijnand Mulder, Derk Hoekert, Maarten van den Akker en stuur Ae-Ri Noort)