Onderlinge Wedstrijden

18 oktober 2010 - door EstherB - 8 reacties

De Onderlinge Wedstrijden, een dag waar iedere intro al vanaf het begin mee bezig is. De dag om samen met je ploeg te bewijzen dat je op roeigebied echt het allerbeste, snelste introploegje bent.
De dag begon al lekker vroeg met een outdoor gegeven door Lid van Verdienste Rick Verbree, Erik Landman en Rommert Bergshoeff. Na een uurtje kwamen de intro's terug en waren ze blij dat er een lekker glaasje limo voor ze klaar stond. Dit was een goede warming up, nu werd het tijd voor het echte werk: de voorwedstrijden.

De voorwedstrijden waren ontzettend spannend, Damesch 4 wist bijvoorbeeld van een bootlengte achterstand naar een bootlengte voorsprong te komen (en dat op 500m!!). Uiteindelijk mochten Damesch 2 en Damesch 4 door naar de A-finale en bij de heren waren Heeren 2 en Heeren 6 door naar de A-finale. De overige ploegen hoefden niet te treuren, voor hen was er nog een tweede kans zich te bewijzen in de B-finales.

Vóór de finales mochten de intro's zich eerst individueel bewijzen op de ergometers. Onder leiding van de ETF, ervaren roeiers, mentoren en andere supporters, moesten zij zo snel mogelijk 250m op de ergometer afleggen. Uiteindelijk was Alexanders Boers in een tijd van 42.6 het snelst bij de heeren en Annemijn Sondaal wist in de finale toch sneller te zijn dan Michel Meijer in een tijd van 52.8. Beiden gefeliciteerd!

Na het ergometeren hebben de intro's het theorie-examen afgelegd. Deze hebben we nog niet allemaal na kunnen kijken, de uitslag zal bekend worden gemaakt tijdens de inauguratie. Hierna een welverdiende lunch en vermaakt met het From-zero-to-hero filmpje wat weer enig kippenvel opleverde.

Uiteraard vormde dit de perfecte inspiratiebron voor de finale. Allereerst de A-finale. Deze werd door de mannen gewonnen door Heeren 6. Heeren 2 protesteerde, want volgens hen lagen ze al een halve bootlengte achter bij de start, hetzelfde verschil bij de finish. Na overleg door de wedstrijdleiding werd besloten dat beide Heerenploegjes het op mochten nemen tegen het bestuur en de IC. Bij de Damesch was het Damesch 4 dat Damesch 2 versloeg en de welbekende eindrace mocht starten.

De belangrijkste A-finale werd glansrijk gewonnen door een mooi geel gekleurde IC boot. Als tweede over de finish kwam Heeren 6, voor het bestuur. Na het bestuur kwamen Heeren 2 en Damesch 4 ook over de finish.
De prijsuitreiking werd verzorgd door Heerendispuut Stercus Tauri, Heeren 6 en Damesch 4 mochten zich de trotse winnaars noemen van de Onderlingewedstrijden van Herfst '10. B'vo!