Okeanosbedrijfsploegen pakken dubbel op Nautilus Bedrijvenregatta

12 september 2010 - door sanner - 0 reacties

Gisteren, 11 september, namen 3 Okeanos bedrijfsploegen deel aan de Nautilus Bedrijvenregatta, een wedstrijd op de Bergse Voorplas in Rotterdam over 1000m.
Randstad en NetApp startten in het Mixed 8+ veld en Logica trad aan in het Heren 8+ veld.

Tijdens de voorwedstrijden lagen Randstad en NetApp bij elkaar in de heat. De startprocedure verliep wat rommelig vanwege de wind, wat ertoe leidde dat Randstad slecht weg was uit de start en NetApp al snel bijna een bootlengte voor hen lag. Halverwege de race kreeg NetApp het echter steeds zwaarder en wist Randstad beter in een ritme te komen. Randstad nam de derde plaats over, waar zij ook finishten, NetApp achter zich latend. Tijdens de lunch bleek dat, na correctie, Randstad de leiding had genomen in het gehele Mixed veld en NetApp op een vierde plek stond.
In de finale was de belangrijkste taak voor NetApp om een goede race te varen en de focus vooral bij zich zelf te houden. Zij slaagden hier beter in dan 's ochtends, maar het mocht niet baten, na correctie eindigde NetApp op een zevende plaats.
Randstad had in de finale haar eerste plek te verdedigen. In een spannende race eindigde Randstad als tweede op 3 seconden achter Van Oord. Na correctie bleek dit echter voldoende te zijn voor de eindoverwinning in het Mixed 8+veld!

Logica kwam niet in de problemen tijdens de voorwedstrijd met maar één tegenstander die niet aan hen gewaagd was. Ondanks dat er in de finale wat meer tegenstand was, voer Logica ook daar soeverein aan de leiding, zodat de overwinning in het Heren 8+ veld een voldongen feit was.
Hiernaast sleepte Logica ook, wederom, de gigantische wisselbokaal in de wacht, als snelste ploeg van de dag na correctie.