Okeanos zeven maal Nederlands Studenten Kampioen

4 juli 2011 - door Bartr - 1 reactie

Op de vooravond van de NSRF Slotwedstrijden zijn er 3 sprintblikken getrokken voor Okeanos op de Argo Sprints. Kristel Kooij won het DO1x veld, Heleen Boers won het DSA4- veld en Eerstejaars Damesch won het vierkante blik in het Eerstejaarsveld. Door de prestaties van onze Eerstejaars Achten in het sprintklassement is Okeanos de J.A. Valktrofee voor de best sprintende vereniging rijker, waarbij Eerstejaars Damesch de titel ‘ Queen of Sprints 2011’ mogen dragen.

Op de eerste wedstrijddag van de NSRF Slotwedstrijden werd 6 maal blik getrokken. 4 van deze overwinningen betekenden de Nederlandse titel voor studenten (NSK). Joost van Andel en Remon Meyer combineerden met Laga. In de voorwedstrijd werden zij 2e, maar het leergeld werd in de finale omgezet in de winst in het N4+veld. Heleen Boers won met haar teamgenoten van het nationale team onder 23 jaar het DSA4-veld en tevens het NSK. Lotte Terwindt won ook het NSK en het blik in het LDSA1x veld. Mechiel Versluis stapte wederom in de skiff om het SA1x te winnen. Dit lukte en ook hij werd Nederlands kampioen der studenten. Mark Rottier en Peter Kromdijk vormden een sterk kwartet met Nereus in de LSA4-veld: ze domineerden de wedstrijd en trokken het blik en het NSK titel naar zich toe. Eerstejaars Licht liet voor de laatste maal zien dat zij op dit moment de beste ploeg zijn in het Eerstejaars klassement. Zij wonnen het 6e blik van de dag.

Zondag stond in het teken van de laatste nationale wedstrijden van seizoen 2010-2011. Onze Damesch TalentenAcht liet zien dat Okeanos in korte tijd roeitalent naar boven kan laten komen. In een spannende race lieten ze de concurrentie in mineur achter. Kristel Kooij ruikte al lang aan de SA-status in het boordroeien. Door haar scullcarriere liet het laatste blik op zich wachten. Dit weekend was het zover: in de DSA8+veld wist zij met een ruime overwinning het blik, de NSK titel en de SA-status op te eisen. De champagne lag koud en liet zich goed smaken. Hannah van Buggenum wist als lichte dame prachtig het DB1x veld te winnen, na twee zeer goede wedstrijden. Eerstejaars Zwaar kende moeilijke tijden door blessureleed maar wist dat het dit weekend moest gebeuren. Links om of rechts, het Beginnelingblik was voor Okeanos Zwaar. Na een tweede plaats in de voorwedstrijd lieten zij in de finale zien dat zij de rechtmatige eigenaren zijn. Het blik was voor hen en Okeanos nam het erevlot over. Direct na Eerstejaars Zwaar, kwamen Mark Rottier en Peter Kromdijk in de LSA8+ ruim voor het veld over de finish. Dit betekende voor hen het blik. Eerstejaars Licht werd in dezelfde finale 2e maar wonnen de NSK titel. Het slotstuk van het weekend was compleet toen Jan Erik Freund in de nationale Acht onder 23 jaar het SA8+ veld won.

Okeanos ging uittraining met een lekkere BBQ verzorgd door onze de Heeren TalentenAcht, waarvoor veel dank. Het weer was fantastisch, het feest groots en de vakanties kunnen worden geboekt.

De blikkenteller staat na de NSRF op 71 blikken, waarbij de NSK titel van Eerstejaars Licht niet is meegerekend.