Okeanos wint Henley Tweemaal!

5 juli 2016 - door JohnO - 0 reacties

De mannensectie van de KNRB heeft als laatste voorbereiding op de Olympische Spelen gestart op de Theems in Engeland. Henley Royal Regatta een van de oudste roeiwedstrijden ter wereld en nog steeds de grootste internationale wedstrijd. Het winnen van Henley is een van de grootste eren die je in het roeien kunt behalen. De wedstrijd is een wedstrijd van één tegen één over 1 mijl en 550 yards (2112 meter).

Mechiel Versluis startte de Grand Challenge Cup met de Holland Acht, wist de finale te behalen en won daar in een tijd van 6.24 van Nautilus Rowing Club. Hij is daarmee de tweede Okeanied die de hoogst geklasseerde cup op Henley wist te winnen (Na Geert-Jan Derksen in 2004).

Roel Braas startte de Slilver Goblets & Nickalls' Challenge Cup in de M2- samen met Mitchel Steenman. De Holland Twee die een gooi gaat doen om de Kiwi's in Rio van de troon te stoten wist soeverijn door te stoten naar de finale en ook daar te winnen in een tijd van 7.35!

Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat Okeanos de Slilver Goblets & Nickalls' Challenge Cup wist te winnen, en ook de eerste keer dat Okeanos twee keer Henley wint!

De perfecte voorbereiding op Rio!

Categorie: